Munté: ‘Òmnium i l’ANC estan mantenint viva la flama de la il·lusió i l’ambició nacional del poble de Catalunya’

  • La consellera de Benestar critica que en tres anys s'han reduït un 92% les aportacions estatals en polítiques socials

VilaWeb
ACN
05.04.2014 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha agraït el treball que porten a terme entitats com Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) tot assegurant que estan “mantenint viva la flama de la il·lusió i l’ambició nacional del poble de Catalunya”. Munté ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del congrés ‘Qüestions d’Estat’, que organitza Òmnium Badalona on ha aprofitat per denunciar que, en els darrers tres anys, les aportacions de l’Estat en polítiques socials a Catalunya s’han reduït un 92%.

“Catalunya és una comunitat autònoma escanyada econòmicament, ofegada competencialment i que veu la seva identitat nacional constantment atacada”, ha assegurat. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest dissabte el congrés Qüestions d’Estat que es celebra durant aquest cap de setmana al Museu de Badalona i que està organitzat per l’entitat Òmnium Cultural d’aquesta localitat barcelonina. Durant el congrés està previst que es presentin tres ponències sobre identitat i cohesió en un nou estat català, el model econòmic d’una Catalunya independent i sobre la democràcia i la participació que aniran a càrrec de Josep-Lluis Carod-Rovira, Carles Boix i Santiago Vidal, respectivament.

Cada ponència anirà seguida d’una taula rodona on hi assisteixen periodistes, representants d’entitats de la societat civil, escriptors i empresaris. Durant la seva intervenció, la consellera de Benestar Social ha assegurat que gràcies a entitats com Òmnium i l’ANC s’està mantenint “viva la flama de la il·lusió i l’ambició nacional del poble de Catalunya”.

En aquest sentit, Munté ha denunciat “la centrifugació de la responsabilitat del govern espanyol a l’hora de reduir el dèficit públic”, al mateix temps que ha recordat que en els darrers tres anys, les aportacions de l’Estat en polítiques socials a Catalunya s’han reduït un 92%. Unes ajudes, que tal i com detalla la consellera, anaven destinades per a programes “tan sensibles com la dependència, la violència masclista, els serveis socials o la immigració”.

D’altra banda, la consellera ha afirmat que, actualment, Catalunya és una “comunitat autònoma escanyada econòmicament, ofegada competencialment i que veu com la seva identitat nacional és constantment atacada”. Per això, ressalta que el camí que s’ha seguit fins ara “s’ha acabat” i el poble català només pot optar entre dues direccions: “la submissió o la independència”.

Finalment, Munté ha recordat que el Govern, amb un ampli suport parlamentari, està seguint “fil per randa” el full de ruta del dret a decidir. Un procés en el qual se sent “molt acompanyat per la societat civil organitzada en entitats com Òmnium Cultural”. “Espero que més enllà del confrontar models entre els convençuts i les convençudes, els arguments que surtin del congrés serveixin per acabar de convèncer molts ciutadans de que la independència és la millor solució que té el nostre país a l’horitzó”, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any