Montserrat descobreix l’univers surrealista d’Antonio Beneyto

  • L'exposició 'Cosmos beneytià' es podrà visitar fins el 6 de juliol

VilaWeb
ACN
04.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat mostra l’obra d’Antonio Beneyto, un dels màxims representants del surrealisme contemporani a l’estat espanyol. L’exposició, titulada ‘Cosmos beneytià’, desplega l’univers creatiu de l’artista que, en declaracions a l’ACN, ell mateix ha definit com ‘caòtic’ i ‘polièdric’. El comissari de la mostra, Albert Mercadé, ha explicat que l’exposició vol mostrar l’univers creatiu de cinc dècades de trajectòria d’un artista ‘vital’ amb l’objectiu de reivindicar la seva figura ‘no només com a il·lustrador o dibuixant, sinó com a creador polièdric en majúscules’. L’exposició es podrà veure des d’aquest dijous, 3 d’abril, i fins el proper 6 de juliol.

Nascut a Albacete, Antonio Beneyto viu a Barcelona des de fa més de 40 anys. Els seus dibuixos i formes són una recreació contemporània de la iconografia surreal. Segons el comissari de l’exposició, Albert Mercadé, ‘és una obra plena de cossos, bèsties, ulls, escales, formigues, [..] que ha integrat en un món molt propi i caòtic’.

L’artista comparteix escriptura, edició i el cultiu de les arts plàstiques en el seu taller del barri gòtic de Barcelona. Cinc dècades de trajectòria durant les quals el creador s’ha manifestat a través d’una gran quantitat de tècniques. En declaracions a l’ACN, Beneyto s’ha definit com ‘polièdric perquè tinc molts angles’ i ‘caòtic’. ‘A l’escriure començo amb una paraula i, a partir d’aquest mot, començo a cosir les paraules i munto una història, un conte, un assaig, etc.’, ha explicat.

En aquest sentit, a més dels seus dibuixos, el comissari de l’exposició ha destacat l’escultura que es mostra a ‘Cosmos beneytià’. Algunes de les figures són úniques i inèdites.

‘Beneyto desdoblándose’, un film que defineix l’artista

L’exposició també mostra el documental ‘Beneyto desdoblándose’, que explica la quotidianitat de l’artista al seu mític taller de Barcelona i s’endinsa a l’excèntric univers d’Antonio Beneyto, molt vinculat a la ciutat comtal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any