Escola Valenciana demanarà la suspensió cautelar de l’arranjament que elimina 70 unitats en català

  • L'entitat presenta les Trobades més reivindicatives en un acte que la conselleria d'Educació ha impedit que es fés dins d'un centre educatiu

VilaWeb
ACN
03.04.2014 - 15:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha anunciat aquest dijous que l’entitat presentarà aquest dilluns 7 d’abril un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià demanant la suspensió cautelar de l’arranjament escolar per al curs 2014-2015. Moreno ha afegit que en cas de cert acceptat pel jutge, la decisió suposaria que l’arranjament escolar quedaria invalidat i s’anul·laria el procés de matriculació. L’entitat considera ‘intolerable’ que la conselleria elimini directament 70 unitats en valencià d’infantil i primària a tot el País Valencià i que 82 més estiguin en perill.

Escola Valenciana ha remarcat que detecta ‘irregularitats’ en aquestes escoles amb doble línia educativa, que han d’eliminar o bé una unitat en castellà o bé la de valencià. Vicent Moreno ha explicat que la conselleria d’Educació va dir que es respectaria el que decidís el Consell escolar perquè que han tingut coneixement que no està sent així.

Moreno ha citat els casos de quatre centres que van decidir en Consell Escolar conservar la línia en valencià i ara la conselleria els obliga a conservar la unitat en castellà sense el consens de la comunitat educativa dels centres.

‘Vaig dir quan vaig començar com a president que el valencià no tenia color polític però és mentida, sí que en té, ho sent molt, i s’està notant massa, que sí que estan per no dignificar el valencià i per carregar-se les línies en valencià’, ha dit Moreno.

El president d’Escola Valenciana ha fet aquest l’anunci de la presentació del recurs durant la roda de premsa en què s’han donat a conèixer les Trobades d’escoles en valencià d’enguany, una convocatòria que s’ha hagut de celebrar al carrer perquè la conselleria d’Educació ha impedit que se celebrés dins d’un centre educatiu.

Segons que ha explicat la coordinadora d’Escola Valenciana a la ciutat de València, Laura Font, l’argument ha estat que no es podien realitzar actes en horari lectiu, tot i que la convocatòria era a les 13.00 hores, un quart d’hora més tard del final de l’horari lectiu.

Font també ha explicat que l’entitat ha sabut que l’Ajuntament de València estaria posant entrebancs a la Trobada d’escoles en valencià que s’ha de celebrar a la ciutat el pròxim 1 de juny. En aquest cas, l’argument és que es tracta d’una avinguda molt concorreguda que no es pot tallar. Font ha remarcat que aquesta avinguda ‘s’ha tallat abans per a moltíssimes coses que no són una festa amb tanta tradició com les trobades d’escoles en valencià’.

‘Escola Valenciana, la nostra escola’, lema de les Trobades

Aquest pròxim cap de setmana del 5 i 6 d’abril se celebren les set primeres Trobades 2014, a la Marina Alta a Gata de Gorgos i el diumenge se celebraran sis Trobades més al llarg del País Valencià: a Benicarló (el Maestrat/ els Ports), a Olocau (Camp de Túria), a Vinalesa (Horta Nord), a Corbera ( la Ribera), a Alacant (l’Alacantí) i a La Romana (les Valls del Vinalopó).

Fins el 15 de juny, se celebraran 11 trobades més a Sant Joan d’Alacant (Alacantí), a Bèlgida, Beniatjar i Otos (Vall d’Albaida), Llocnou d’en Fenollet (Costera), Elx (Baix Vinalopó), Catarroja (Horta Sud), Benirredrà (Safor), Orxeta (Marina Baixa), València, Onil (Alcoià), Benlloch (Plana Alta) i Algar de Palància (Camp de Morvedre). 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any