Fabra rectifica i diu que mantindrà les tres línies en català a un col·legi de València

  • Posarà un professor als quatre alumnes que demanaven d'estudiar en espanyol

VilaWeb
Redacció
28.03.2014 - 16:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president i portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha assegurat que la conselleria d’Educació reforçarà amb un professor més l’aula de primer d’Infantil del Col·legi Pare Català de València i no canviarà a meitat de curs la llengua d’ensenyament a causa de la petició de quatre pares que demanen que sigui en espanyol. D’aquesta manera el govern de Fabra es fa enrere i rectifica la  decisió inicial. En la conferència de premsa posterior al ple del Consell, Ciscar ha explicat que la conselleria havia arribat a un principi d’acord amb pares, mares i la direcció del centre perquè es fes d’aquesta manera l’any vinent hi hagués també tres aules de català i una en espanyol en els dos primers cursos d’Infantil.

Amb tot, els pares de l’escola mantenen la decisió d’interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió inicial del govern d’eliminar a mig curs una de les línies en català. Aquest dilluns, Escola Valenciana i l’AMPA del centre han convocat una conferència de premsa a les portes del col·legi per a explicar els detalls del contenciós.

De fet, Ciscar ha remarcat que la solució de posar un nou professor per als quatre alumnes és temporal, atès que l’any vinent ja es podrà oferir una nova línia en espanyol al centre.

El col·legi, situat al barri de Benimaclet, havia aconseguit per aquest curs obrir una nova unitat en català després d’una consulta prèvia amb els pares, amb una opció majoritària de famílies que demanen ensenyament en català en primera opció durant el període d’admissió. Els pares denunciants al·leguen que no estaven informats del canvi de programa a català abans del període de matriculació.

Per aquest motiu, les dues famílies varen interposar el passat 14 de juny un recurs d’alçada on demanen l’anul·lació del procediment de canvi de programa lingüístic pel qual s’obria una tercera línia en català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any