Els unionistes aprofiten la sentència del TC per demanar que s’aparqui la consulta

  • PSC, PP i C's carreguen contra el govern i diuen que ja havien avisat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.03.2014 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits unionistes del parlament han aprofitat la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra la declaració de sobirania del parlament per exigir al govern que s’aturi el procés d’autodeterminació. PSC, PP i C’s han coincidit també en recordar que ells ja havien avisat que la declaració tindria aquesta sort. El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, creu que la sentència és ‘una oportunitat per posar el comptador a zero’ i ha fet una crida al president Mas perquè ‘faci l’esforç’ de posar-l’hi. Això passa, segons Lucena, per reconèixer que la consulta ‘és desitjable’ però que només es pot fer ‘pel camí de l’acord entre governs, costi què costi i es trigui quan es trigui. Qualsevol altra drecera ens du al pedregar’, ha sentenciat. Lucena creu també que, en qualsevol cas la decisió del TC no és ‘una bona notícia pel parlament’, que els socialistes ja van vaticinar com a ‘el desenllaç més previsible’.

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que atengui la unanimitat expressada pel tribunal en contra de la declaració i aparqui la consulta. Millo ha demanat a la societat una ‘reflexió serena i profunda’, i s’ha dirigit específicament a Mas perquè posi ‘punt i final al camí sense sortida’ que esta impulsant juntament amb ERC. ‘Crec que en aquests moments és obligat que tothom reflexioni sobre la importància i la rellevància que té la unanimitat en aquesta resolució’, ha dit.

Finalment, la portaveu parlamentària de C’s, Carina Mejías, ha mostrat la satisfacció del seu partit. C’s esperarà a conèixer concretament la sentència de l’Alt Tribunal per posicionar-se, però Mejías ja ha volgut deixar clara una qüestió: ‘el que hauria de fer el govern és actuar d’acord amb la constitució i abandonar aquest procés’. La portaveu de Ciutadans ha demanat un cop més a Mas que comenci a governar ‘per tots els catalans’ o dimiteixi i deixi pas a algú altre que tingui un projecte definit per fer sortir Catalunya de la crisi econòmica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any