Una app per a esquivar l’ex-parella

  • Cloak es defineix com una aplicació 'antisocial' perquè localitza persones que no ens volem trobar i ens avisa

VilaWeb
Redacció
24.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja fa uns quants anys que ha esclatat la internet social: les xarxes socials dominen el mercat, moltes aplicacions es basen en la socialització… Per això és remarcable, i en certa manera sorprenent, que aparegui una app com Cloak, una ‘xarxa antisocial’ que ajuda els usuaris a mantenir-se ‘en mode incògnit en la vida real’.

Una vegada instal·lat, Cloak analitza les actualitzacions a Instagram i Foursquare de les nostres amistats i ens avisa d’on es troben, amb la qual cosa podem fer un seguiment dels seus moviments i, consegüentment, evitar-los.

En una entrevista a Wired, els autors de Cloak expliquen un dels aspectes que consideren més útil de la seva aplicació: ‘Tothom necessita esquivar algú. Normalment l’ex-parella, o les amistats de l’ex.’ També pot ésser útil, diuen, per a evitar companys de feina o amics pesats.

En un futur no gaire llunyà preveuen d’afegir-hi més serveis socials per a analitzar, com també nous algoritmes, amb l’objectiu de detectar encara amb més precisió la presència de ‘persones indesitjades’ prop nostre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any