Joan Amorós: ‘La majoria dels empresaris van a favor del referèndum’

  • Entrevista al secretari general de Ferrmed

VilaWeb
Redacció
17.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La majoria dels empresaris van a favor del referèndum. Segurament hi ha excepcions en algunes empreses grans […], però, per una altra banda, els negocis són els negocis: si Catalunya i les infrastructures van bé, en la meva opinió, no n’hi ha cap, de problema.’ És la visió de Joan Amorós, secretari de Ferrmed, que ha estat convidat a la sèrie d’entrevistes en anglès de l’edició global de VilaWeb. Amorós explica en aquesta entrevista la visió de l’empresariat sobre el procés, la necessitat que Europa té sobre una potent xarxa de transport en ferrocarril com la que defensa Ferrmed i les dificultats que s’ha trobat amb el govern espanyol.

Segons Amorós, una Catalunya independent ‘seria viable econòmicament’. Així i tot, quan ell viatja per Europa es troba que la reacció inicial és contrària; en canvi, si hom explica el cas amb calma ‘les coses canvien’.

En la versió llarga de l’entrevista Joan Amorós comenta la seva experiència amb la cultura empresarial japonesa, que coneix prou bé perquè va ser conseller delegat de Nissan Motor Ibérica. I explica que al Japó els treballadors tenen més veu en el processos de decisió que no pas en les altres cultures. ‘Al final, qui coneix la feina millor que ningú? La gent que fa la feina.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any