Mas situa les eleccions per a proclamar la independència entre final del 2014 i final del 2016

  • 'No sé si em presentaré una cinquena vegada, ja ho veurem', va dir ahir

VilaWeb
VilaWeb
ACN
19.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, va dir que unes hipotètiques eleccions plebiscitàries es farien entre final del 2014 i final del 2016, en cas que no es pogués dur a terme la consulta. Mas també va dir que encara no sabia si s’hi tornaria a presentar.

El president va participar en un dinar empresarial. Durant la trobada, un dels assistents va interrompre el president de l’Associació per al Progrés de la Direcció per recriminar-li que contradigués la intervenció de Mas.

La declaració d’independència, després de les plebiscitàries, diu Convergència

La declaració unilateral d’independència arribarà després d’unes eleccions plebiscitàries, en cas que no es pugui fer la consulta del 9 de novembre. Ho va dir ahir a TV3 el vice-secretari de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, que es manifestà partidari d’esperar a tenir el país ben disposat: ‘Hem de tenir el país preparat per a aquesta declaració i comptar amb un reconeixement internacional.’

Corominas va dir que primer calia exhaurir totes les vies de diàleg amb l’estat per poder convocar la consulta i no haver de recórrer al pla B de les plebiscitàries. ‘Si prescindim de les altres vies i anem directament a una declaració d’independència o a unes plebiscitàries ens equivocarem, perquè no tindrem el país preparat i ningú no ens reconeixerà’, va dir. i va insistir que primer calia lluitar per convocar la consulta i només si l’estat no ho permetés optar per la via de les plebiscitàries, que després implicarien una declaració unilateral.

Va reconèixer que no hi havia una posició unànime dins la federació sobre aquest pla B, però es mostrà convençut que el líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, acabaria acostant-se a les posicions convergents quan s’adonés que l’estat no feia cap oferta a Catalunya.

Pel que fa a les eleccions europees, va tornar a mostrar-se partidari de Ramon Tremosa i va remarcar que Unió encara no havia escollit el seu candidat. Sobre les discrepàncies entre Tremosa i l’actual eurodiputat d’UDC, Salvador Sedó, va dir que ell no creia que tingués importància l’avinença entre tots dos, sinó el resultat de la seva feina. ‘I els avala la feina que han fet’, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any