BASF es desvincula del manifest d’empresaris alemanys

  • Diu que no vol influir en cap debat polític i que la seva intenció és romandre a Catalunya

VilaWeb
Redacció
12.02.2014 - 17:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa alemanya BASF s’ha desvinculat del manifest d’empresaris alemanys presentat ahir en contra de la independència de Catalunya. BASF, el conseller delegat de la qual a l’estat espanyol, Erwin Rauhe, és un dels signants, ha emès un comunicat en què assegura que no té cap intenció d’influir o intervenir en cap debat polític i que vol continuar la seva activitat a Catalunya.  BASF, a més, ‘lamenta profundament l’ús del nom de l’empresa per part de la iniciativa presentada ahir’.

Heus ací el comunicat íntegre:

‘BASF, com a empresa química present a tot el món, no té intenció d’influir o intervenir en debats polítics. BASF respecta les lleis dels països als quals opera. No és voluntat de la companyia intervenir en el debat suscitat entorn del manifest anomenat “Declaració de Barcelona” presentat ahir per un grup d’empresaris adherits a títol personal.

BASF és una empresa amb més de quaranta anys de presència al país, des de l’inici de la seva activitat a Tarragona. La voluntat de la companyia és continuar la seva activitat a Catalunya, com demostra la seva activitat empresarial i d’inversions, com ara la inversió de més de trenta milions d’euros el 2013.

BASF Espanyola i el seu conseller delegat, Erwin Rauhe, lamenten profundament l’ús del nom de l’empresa per part de la iniciativa presentada ahir.’

El manifest

Aquest manifest diu que Catalunya ha de romandre dins Espanya, i no pas ser independent, perquè seria ‘dèbil i quedaria fora d’Europa’.

A més, els signants del manifest asseguren que en una Catalunya independent ‘no existiria el finançament a través del Banc Central Europeu, ni tampoc la lliure circulació de treballadors, mercaderies, serveis i capitals. […] Tots els convenis per a evitar la doble imposició i els referits a la Seguretat Social haurien de renegociar-se en un llarg procés; i tot això implicaria nefastes conseqüències per a l’economia a Catalunya’. El manifest s’acaba amb un advertiment, si més no, polèmic: ‘Alertem dels perills d’un fervor nacionalista, que a l’últim segle ha portat patiments immensurables a Europa i que tampoc no portarà res bo a Catalunya.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any