Gamonal visita Sabadell

  • Aquest diumenge a les sis de la tarda veïns de Gamonal visitaran Can Capablanca per explicar la seva experiència en la lluita d'aquest barri de Burgos

VilaWeb
Redacció
07.02.2014 - 10:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El barri de Gamonal ha estat protagonista durant les últimes setmanes de moltes notícies a causa dels enfrontaments entre els veïns i la policia que van protagonitzar els seus carrers. La notícia va provocar manifestacions i concentracions de suport arreu de l’Estat espanyol. Ara, uns veïns del barri de Gamonal seran aquest diumenge a Sabadell per tal d’explicar-nos de primera mà com han viscut aquestes protestes i enfrontaments.

El passat gener el barri de Gamonal, a Burgos, va ser protagonista d’una de les protestes socials més fortes de l’últim any. Tot va esclatar pel projecte de construcció d’un bulevard al barri amb un cost de 13 milions d’euros que va desembocar en quatre nits consecutives d’enfrontaments amb la policia, que van traslladar unitats especials fins a Burgos per tal d’intentar sufocar la protesta.

Aquestes protestes, però, no han sorgit del no-res. Ja el 2005 Gamonal va protagonitzar una lluita per la construcció d’un pàrquing amb el qual els veïns no hi estaven d’acord. Però aquestes protestes no van ser un esclat espontani, els veïns sempre han estat en contra del projecte de construcció d’aquest bulevard i han mostrar el seu rebuig des de fa temps, tot i ser desoïts per l’administració i silenciats pels mitjans locals. La lluita de Gamonal ha estat interpretada com una evidència del malestar que arrossega una societat en el context de crisi social, política i econòmica que està patint des de fa temps. Però també ha mostrat com les lluites han de ser fruit de l’esforç, la pluralitat i l’organització.

Així doncs, aquest diumenge veïns de Gamonal seran a Can Capablanca per tal de compartir els processos de lluita veïnal que han viscut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any