‘Los últimos días’, amb onze nominacions, film favorit dels VI Premis Gaudí

  • A causa de la vaga dels treballadors de TV3, una vintena de televisions locals s'encarregaran de la retransmissió de la gala

VilaWeb
Redacció
02.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El film ‘Los últimos días’, dels germans Àlex i David Pastor, és el favorit per convertir-se en el protagonista dels VI Premis Gaudí que concedeix avui al vespre l’Acadèmia del Cinema Català. Amb onze nominacions, se situa per davant de ‘Tots volem el millor per a ella’, de Mar Coll, i ‘Fill de Caín’, de Jesús Monllaó, amb vuit nominacions cadascun. Enguany s’han nominat trenta-cinc produccions en vint-i-una categoria. A la gala del Barcelona Teatre Musical (BTM), conduïda per Àngel Llàcer, l’Acadèmia lliurarà el guardó honorífic a l’actriu Julieta Serrano.

Als VI Premis Gaudí, s’hi han presentat tretze films en català, dos més que no l’any passat, i s’han duplicat els documentals (de nou a disset) perquè en època de crisi, com comentava la directora de l’Acadèmia, Isona Passola, ‘el documental és el gran refugi dels cineastes’.

Wert declina la invitació

La presidenta de l’Acadèmia també va explicar divendres que es va convidar el ministre de Cultura espanyol, José Ignacio Wert, a la gala d’avui i que la va declinar amb una carta en català per ‘problemes d’agenda’. ‘Després de la política cultural tan a la contra del cinema i de Catalunya, segur que no tenia cap intenció de venir’, va assegurar Passola.

La gala, en directe per una vintena de TV locals

Com en anys anteriors, TV3 s’havia d’encarregar de retransmetre en directe la gala d’avui. Amb tot, la convocatòria de vaga avui a la televisió pública ha obligat l’Acadèmia del Cinema Català a buscar una alternativa. Al final, serà la Xarxa de televisions locals la que retransmetrà en directe la cerimònia de lliurament dels Premis Gaudí, a partir de les 21.45.

Amb la producció de Gestmusic i senyal distribuït per la Xarxa Audiovisual Local, entre la vintena de canals hi ha  Barcelona Televisió (BTV), que diu en un comunicat que ha accedit a la petició de l’organització per tal de no privar el sector de la visibilitat i promoció que representa l’emissió d’aquesta cerimònia. BTV es limitarà a reproduir el senyal distribuit per la XAL.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any