Carod pronostica un govern de concentració nacional després del 9 de novembre

  • Pagès Editors anuncia una edició en espanyol del llibre '2014' de l'ex-president d'Esquerra

VilaWeb
ACN
31.01.2014 - 18:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president d’Esquerra Josep Lluís Carod-Rovira (Twitter) creu que el 9 de novembre se celebraran eleccions anticipades en lloc de la consulta sobre la independència ‘tenint en compte que l’estat espanyol posarà tots els obstacles’, uns comicis dels quals ‘en sortirà una majoria pluripartidista que farà un govern de concentració nacional fort per convocar una consulta i proclamar la independència’. Carod-Rovira ha presentat aquest divendres a Lleida la reedició del seu llibre ‘2014‘, publicat fa set anys. L’editorial Pagès Editors ha anunciat que n’està preparant una edició en castellà que sortirà a la llum en els propers mesos.

El que té clar Josep Lluís Carod-Rovira és que ‘el 9 de novembre s’anirà a votar però difícilment a un referèndum’. ‘L’únic que no pot fer l’estat espanyol és impedir l’únic que sí que pot fer el govern català, que és convocar eleccions’, ha afegit. Carod creu que els comicis anticipats que es podrien convocar pel 9 de novembre els guanyaria una majoria pluripartidista partidària del referèndum, que s’uniria i crearia ‘un govern fort, sòlid i de concentració nacional’ que podria convocar novament el referèndum i acabar declarant la independència.

En qualsevol cas s’ha mostrat convençut que ‘Espanya no podrà utilitzar la força, perquè es troba a la Unió Europea’. Aquest govern, però, ‘no necessàriament hauria de tenir consellers de totes les forces que hi donin suport, sinó que podria ser un format similar al que ara utilitza Esquerra amb CiU’.

Carod-Rovira, que fa set anys va pronosticar que el 2014 es decidiria el futur de Catalunya com a país independent, ha assegurat que estava convençut que això passaria, però li ha sorprès ‘que alguns fets anessin tan de pressa’. Una de les claus ha estat, segons ell, que l’independentisme s’hagi convertit en una idea ‘pluripartidista’.

Tornar a Esquerra

Carod-Rovira ha negat que se li hagi proposat tornar a Esquerra Republicana, i ha assegurat que tampoc té el propòsit de fer-ho: ‘no necessàriament cal estar a les llistes per col·laborar en el procés’, ha dit. Segons l’expresident dels republicans, ‘Catalunya i sobretot Espanya tenen l’oportunitat de donar una lliçó al món de democràcia i de la possibilitat de ser veïns amistosament’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any