Continuen les desercions dins el PSC al territori

  • El batlle de Navarcles deixa el partit i el primer secretari del Baix Camp abandona el càrrec per discrepància amb Navarro

VilaWeb
VilaWeb
ACN
30.01.2014 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Continua la fugida de càrrecs dins el PSC arran de la crisi interna pel càstig de la direcció als favorables al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. El batlle de Navarcles (Bages), Llorenç Ferrer, ha anunciat avui que deixava la militància per discrepàncies amb la direcció del partit en la qüestió nacional; Ferrer militava al PSC des del 1977. I també s’ha sabut que aquesta setmana Sergi Ciurana, primer secretari del PSC al Baix Camp des del maig del 2012, havia comunicat en una assemblea que deixava el càrrec.

Ciurana, que també és batlle de Vilanova d’Escornalbou, ha dimitit, segons fonts del partit, per discrepàncies amb la direcció general i per motius personals. La resta de l’equip no ha plegat, segons les mateixes fonts, però, d’acord amb el reglament del PSC, ara l’executiva s’ha de dissoldre i se n’ha de triar una de nova.

A més de Ciurana, formaven part de l’executiva comarcal Germà López, Diana Salvadó, Josep Maria Rovira, Carles Freixes, Enric Llorens, Josep Masdeu, David Lafuente, Pere Carrasco, Anna Trujillo, Laura Craiu, Marcel·lí Garriga, Josep Llong, Eduard Planes, Joan Gili, Cristina Borràs, Merche Jiménez, Josep Maria Sabaté, Llorenç Torruella, Judith Espinosa, Noemí Aymamí, Pablo López i Julián Serrano.

‘Deixo el partit amb dolor’

En el cas de Navarcles, Llorenç Ferrer, militant socialista des del 1977, ha dit a l’ACN: ‘Per coherència personal, havia d’abandonar el partit perquè fa temps que s’ha col·locat a l’altra banda de la defensa dels interessos del país. Deixo el partit amb dolor perquè són més de trenta anys en el projecte. […] El PSC és socialista i catalanista i, com a tal, li toca defensar els interessos del país i moltes decisions que ha pres porten a pensar tot el contrari.’

Creu que en aquests moments, ‘per sortir d’on som, s’ha d’exercir el dret de decidir i ja veurem què passarà després’. I encara ha afegit que se sentia més a favor de la independència que de qualsevol altra cosa: ‘No tinc cap altra opció seriosa ni intel·ligent sobre la taula.’

Ferrer ha expressat que se sent proper a les idees dels diputats pro-referèndum i que va signar el document de suport a Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena. ‘El PSC és socialista i catalanista. Com a tal, li toca defensar els interessos del país i moltes de les decisions que han pres porten a pensar tot el contrari’, ha dit.

Ferrer ha anunciat la decisió a la Federació XI (Bages, Berguedà Solsonès), i hi ha afegit algunes consideracions: ‘Al grup municipal no hi ha cap crisi i ara convé que el poble vagi endavant i això no hi hauria d’interferir.’ Per això, tot i haver posat el càrrec a disposició del partit, es podria mantenir com a batlle fins al final del mandat si la direcció socialista ho permet.

Llorenç Ferrer és batlle de Navarcles des del 2010, per bé que des dels anys vuitanta ha estat vinculat a l’ajuntament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any