Sis detinguts a Sants per l’agressió a un grup ultra el 12 d’octubre

  • La policia ha escorcollat Can Vies durant deu hores per ordre judicial

VilaWeb
VilaWeb
ACN- Redacció
29.01.2014 - 08:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han detingut avui a la matinada sis persones acusades d’haver agredit un grup d’ultres el passat 12 d’octubre. Pel mateix fet, desenes d’agents antiavalots dels mossos i de la guàrdia urbana han escorcollat durant deu hores –fins quarts de sis del vespre– el centre Can Vies del barri de Sants amb el propòsit de trobar material i indicis relacionats amb aquella agressió. L’operació policíaca, que continua oberta, la coordina el jutjat d’instrucció número 19 de Barcelona.

Segons els mossos, els detinguts tenen antecedents policials per delictes de lesions, danys, contra l’ordre públic, contra la salut pública i denúncies per portar armes prohibides.

La baralla va tenir lloc a dos quarts de cinc de la tarda del 12 d’octubre de l’any passat. Segons fonts de la policia, els presumptes agressors van actuar amb la cara tapada i de forma organitzada, amb rapidesa i ‘amb una alta dosis de violència’, i van utilitzar estris perillosos com pals, pedres, cadenats i armes blanques. Els agredits eren un grup d’ultres que al matí havia participat en les concentracions feixistes del dia de la hispanitat.

Com a conseqüència de l’agressió, quatre d’ells van resultar ferits i van necessitar atenció mèdica. I hi va haver danys per valor de 1.300 euros. Segons la policia, els avui detinguts van sortir aquell dia de manera organitzada de la casa ocupada Can Vies per tal de dur a terme l’atac; i quan van haver acabat van tornar a Can Vies.

Hi ha hagut una vintena de furgons de la policia a Can Vies al matí, i arran d’aquesta presència policíaca s’ha convocat espontàniament una concentració de protesta, que ha tallat el carrer de Sants a l’alçada de la plaça de Sants.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any