La Vanguardia també té malament la numeració, però per honorar Franco

  • L'endemà de l'entrada de les tropes franquista a Barcelona va posar al diari el número del 22 de juliol del 1936 i mai no ho ha canviat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.01.2014 - 21:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’error que va arrossegar el New York Times a portada durant un segle té un paral·lelisme al nostre país. Però amb motivacions ben diferents. Si en el diari americà el desfasament de la numeració va ser degut a una equivocació, La Vanguardia encara avui porta un número d’edicions de portada que no es correspon amb la realitat… per a honorar Franco.

El primer número del diari del comte de Godó aparegut durant la guerra de 1936-1939 fou el 22.575 (corresponent al 22 de juliol de 1936) i l’últim fou el 23.357 (corresponent al 25 de gener de 1939).

Tanmateix, l’endemà de l’entrada a Barcelona de les tropes franquistes (el 27 de gener de 1939), La Vanguardia va renumerar l’exemplar del diari amb el 22.575 per a honorar Franco, de manera que ‘esborrava’ els diaris apareguts durant el període de guerra. I, a diferència del que ha fet The New York Times, el diari del grup Godó encara no ho ha rectificat fins avui i arrossega el desfasament en la numeració.

Hi ha, doncs, 773 edicions de La Vanguardia que, segons la numeració, no existeixen. Més d’una vegada, hom ha demanat als responsables del diari que ho corregissin i recuperessin la numeració real que li correspon, però les peticions no han servit de res.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any