Les víctimes del metro de València, al Parlament d’Europa

  • L'associació que les representa hi lliura un dossier amb totes les reivindicacions

VilaWeb
Redacció
20.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació de víctimes de l’accident de metro del 3 de juliol de 2006 a València (AVM3J), que va causar quaranta-tres morts, arriba avui al Parlament Europeu. Alguns representants tindran una reunió amb la presidenta de la mesa de peticions, Erminia Mazzoni, i li lliuraran un dossier en què reclamen responsabilitats polítiques. L’entitat ha estat convidada per l’eurodiputada socialista Pepa Andres Barea.

L’associació explica el seu propòsit en un comunicat: ‘En la incansable lluita perquè s’assumeixin responsabilitats per l’accident, l’AVM3J sempre ha tingut un doble objectiu per la via judicial i la política. […] En l’àmbit judicial, les nostres esperances en aquest moment estan a la secció segona de l’Audiència Provincial, que s’ha de pronunciar sobre la reobertura de la causa. Independentment, creiem que cal que s’assumeixin també responsabilitats polítiques i aquest és precisament l’objectiu que cerquem portant l’accident del metro de València a Brussel·les.’

Entre les demandes que s’hi volen presentar hi ha una sol·licitud perquè la comissió de peticions del Parlament Europeu ‘analitzi si tant FGV com la Generalitat van incomplir la normativa sobre seguretat general del sistema de seguretat instal·lat a la xarxa de Metrovalencia’. També volen que s’investigui ‘la vulneració dels drets reconeguts a la Carta de Drets Fonamentals per part de les autoritats públiques valencianes quan van censurar i manipular la informació que RTVV va oferir sobre l’accident’. I, alhora, que ‘es dictin normes per a establir unes garanties mínimes en les comissions d’investigació dels òrgans legislatius dels estats membres de la UE’.

A banda la reunió amb Erminia Mazzoni, l’AVM3J parlarà amb europarlamentaris d’uns quants grups polítics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any