Procés Constituent aposta pel doble sí a la consulta i per una candidatura electoral unitària i rupturista

  • Les dues resolucions es debatran al gener a les assemblees locals i sectorials, abans de ratificar-les

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Procés Constituent, la iniciativa impulsada per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres i que ja ha rebut 46.500 adhesions, ha fet avui a Sabadell la primera assemblea general. Des que es va presentar en societat el 10 d’abril passat, Procés Constituent s’ha presentat en molts municipis catalans i ha posat en marxa un centenar d’assemblees locals i sectorials.

L’assemblea general s’ha fet avui al matí a l’espai de Fira Sabadell i ha aplegat gairebé vuit-cents delegats d’assemblees locals i sectorials per fer balanç del projecte i debatre les línies mestres del pla de treball per als sis mesos següents, com també el funcionament i l’organització interna del moviment. En el transcurs de l’assemblea s’ha aprovat el document d’objectius polítics, amb un balanç positiu del treball d’extensió fet fins ara.

El pla de treball del primer semestre de l’any vinent ha estat, així mateix, aprovat. Es preveu de continuar la campanya ‘Per una República Catalana del 99%’ sobre què és un procés constituent i engegar una campanya específica per al no-pagament del deute il·legítim i sobre la democràcia participativa. És previst, també, fer un acte lúdic i reivindicatiu en forma de concert per un procés constituent els mesos de juny i juliol, així com tallers i debats. A escala organitzativa, l’assemblea ha decidit mantenir el funcionament que durant aquests mesos ha tingut el Procés Constituent i que es basa en la voluntat d’articular un moviment sociopolític horitzontal i participatiu.

L’assemblea també ha servit per discutir la situació política catalana i la consulta per la independència. Sobre el referèndum, Gerardo Pisarello ha presentat una resolució del Procés Constituent en què es destaca que només el doble sí a la pregunta és coherent amb l’opció d’engegar un procés constituent: ‘El procés constituent no és possible si no passa per la independència. No hi ha cap més opció sinó el sí sí.’ Tot i això, l’assemblea general ha aprovat que aquesta resolució es debati a partir del gener a les assemblees locals i sectorials, abans de ratificar-la.

Una altra resolució presentada avui, en relació amb la política d’aliances de Procés Constituent de cara a una possible llista unitària de ruptura al parlament, també s’ha decidit que es debati en l’àmbit local i sectorial. Arcadi Oliveres, sobre aquesta resolució, ha dit: ‘Cal iniciar discussions polítiques amb unes altres forces i, sobretot, els moviments socials.’

Amb l’assemblea general es posa fi a l’etapa de presentació i arrencada de Procés Constituent i es vol marcar el començament d’una fase de consolidació política i organitzativa, que té l’objectiu de fomentar l’organització social, contribuir a articular una majoria favorable a la convocatòria d’un procés constituent a Catalunya i bastir una candidatura unitària de ruptura a les properes eleccions al parlament.

L’assemblea general ha aprovat finalment una declaració de rebuig a l’avantprojecte de llei de l’avortament del govern del PP i que reivindica el dret de la dona de decidir sobre el seu cos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any