El Komando Tió: eliminar el ‘panxut vermell’

  • Els escamots contra el Pare Noel s'estenen pel país · Us n'oferim un recull de vídeos i comunicats

VilaWeb
Redacció
20.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja fa uns quants anys que la campanya Cagum el Pare Noel primer, i el Komando Tió uns anys més tard, malden per eliminar el Pare Noel de les cases catalanes. Enguany, però, els escamots locals de del Komando s’han estès pel territori i han proliferat els vídeos publicats a la xarxa per diferents grups.

Us n’oferim una mostra, com aquesta versió del Casal Rock feta pel Komando Tió al seu canal de YouTube, el Tió Rock, cantant una versió del ‘Fum, fum, fum’.

La lletra de la nadala:

Pare Noël va per tu, pim, pam, pum.

Aquest any ‘niràs de cul, pim, pam, pum.

Perquè els rens et matarem, et matarem, et matarem.

Farem una costellada amb xuies i botifarres, pim, pam, pum.

T’esperem a la teulada, pim, pam, pum.

Veuràs quina bufetada, pim, pam, pum.

Aquest any no sortiràs, no sortiràs, no sortiràs.

Perquè ja t’haurem caçat.

No et volem, ets un pesat, pim, pam, pum.

Volem tradicions nostrades, pim, pam, pum.

No les volem imposades, pim, pam, pum.

Som el Komando Tió, Tió, Tió, Tió, Tió.

I traurem les barretines i si cal les guillotines.

Tió, Tió, Tió!!

També hi ha aquest recent comunicat del Komando Tió Berga:

O aquest comunicat del Komando Tió de Breda, amb música de ‘The A Team’ en cobla, i amb el lema: ‘Qui avisa no és traïdor’.

El comunicat, íntegre:

‘Benvolguts bredencs i bredenques, des de fa uns anys que hem notat que alguns de vosaltres us aparteu del camí. I per això hem creat l’escamot Tió. Hem vist canalla celebrant Halloween en lloc de la Castanyada, hem vist pastissos de Sant Valentí a l’aparador de can Ponsa, quan el nostre dia dels enamorats és Sant Jordi. I ara que ve Nadal alguns anireu a la botiga dels xinesos a comprar un Pare Noel per penjar al balcó. Ja n’hi ha prou, en tenim els collons que ens exploten. És per això que us avisem que tot gruixut vestit de vermell que veiem per Breda serà destruït. Oi que n’hi diuen Santa Claus? Doncs el clavarem amb claus a l’arbre més alt que trobem. Esteu avisats, les festes estrangeres provoquen vomiteres. Visca Catalunya, visca Breda i visca el Tió!’

Vegeu també aquest comunicat d’escamot del Pla de l’Estany, que anomena el Pare Noel ‘el panxut vermell’. Al vídeo es pot veure com els membres de l’escamot s’entrenen:

En aquest altre vídeo, podeu veure una escena en què el Komando Tió es troba al centre d’operacions i rep la trucada d’algun ciutadà que ha vist el Pare Noel:

En aquest altre vídeo, el Komando Tió de l’Alt Penedès diu el següent: ‘El Komando li farà impossible la feina a aquest maleït barbut panxacontent. Demanem la col·laboració del poble amb accions individuals o col·lectives, per fer fora l’invasor i perquè el Tió torni a regnar a les nostres llars, ben alimentat i calentonet. Visca el Tió!’

Fins i tot un vídeo reprodueix la lluita entre l’escamot laponià suïcida i el Komando Tió:

Segons que ha pogut saber VilaWeb, la força del fenomen del Komando Tió és tal que fins i tot en alguns bars d’Osona serveixen begudes gratuïtes per cada Pare Noel despenjat que es porti al local.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any