El sobiranisme aragonès es manifesta a Saragossa

  • La plataforma popular d'esquerres 'En a tuya man' cridava a manifestar-se a migdia en defensa dels drets socials i nacionals de l'Aragó

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma popular En a tuya man, formada per organitzacions i personalitats de l’esquerra sobiranista aragonesa, és al darrere de la manifestació que a migdia ha recorregut el centre de Saragossa amb el lema ‘O cambio ye en a tuya man’ (‘El canvi és a les teves mans’). La manifestació, que s’ha tancat amb la lectura d’un manifest a càrrec del periodista i escriptor Ruben Ramos, s’ha fet en ocasió de l’aniversari de la decapitació del justícia d’Aragó, Juan de Lanuza, el 20 de desembre de 1591. Ahir, coincidint amb la data exacta, ja hi va haver una concentració sobiranista a Jaca.

Amb aquests actes, la plataforma popular En a tuya man pretén fer arribar a la ciutadania aragonesa ‘la necessitat d’un canvi radical en les relacions entre l’estat espanyol i l’Aragó, que dotin aquest últim de les eines necessàries perquè sigui considerat un subjecte sobirà de ple dret, i perfili les estructures necessàries per a aconseguir un país autònom amb capacitat per a decidir per si mateix’. També es vol denunciar ‘la dictadura dels mercats’ i reivindicar ‘la necessitat de recuperar la sobirania popular a l’Aragó’.

20 de desembre

El 20 de desembre es commemora el dia en què el Justícia d’Aragó, Juan de Lanuza el Jove, fou decapitat fa 422 anys. Aquesta execució és recordada per l’aragonesisme ‘com a símbol de l’arbitrarietat i el menyspreu de les elits pels drets històrics i l’interès popular aragonesos’. Els últims anys se celebra com a dia de les llibertats nacionals i socials de l’Aragó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any