S’inaugura a Vila-real el Betlem del Casal

  • Com tots els anys, conté també crítiques a temes d'actualitat, en aquest cas sobre l'"aeroport sense avions" i sobre el tancament de TV3 i de Canal 9.

VilaWeb
Redacció
08.12.2013 - 10:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com diuen des d’Acció Cultural en la nota que ens han fet arribar, “el Betlem del Casal conté, a més de totes les escenes tradicionals -Portal, anunciació a Maria, anunciació als pastors, castell d’Herodes, fugida a Egipte…–  alguns altres relacionades amb temes d’actualitat: per una banda, el rei Herodes s’ha encabotat en construir un “aeroport de Betlem”, i ja l’ha dut a terme, fins i tot amb una gran estàtua que, com tothom sap, “no representa Herodes”. El problema ha sorgit a l’hora de posar-lo en marxa, i és que el rei s’havia oblidat d’un “xicotet detall”… que encara no s’han inventat els avions!, i al flamant aeoport l’únic que corre són els conills”.

Per altra banda, el mateix Herodes que, com es recordarà, fa ja uns anys va fer tancar “TV3, Televisió de Galilea”, malgrat les protestes dels pastors de Betlem, ara ha manat tancat també la televisió pròpia del territori, “Canal 9, Televisió de Judea”, i la còlera dels habitants de la població ha esclatat en una manifestació on demanen la seua reobertu

El Betlem del Casal aplega ja enguany més de 1.700 figures, gràcies a diferents donacions que hem rebut. El Betlem  tindrà, com tots els anys, les escenes típiques de tot betlem: anunciació a Maria, anunciació als pastors, el castell del rei Herodes, el poble de Betlem, amb la gent treballant en diferents oficis, la fugida a Egipte… i, com no?, el Portal, on Reis i pastors van a visitar Jesús recent nascut, entre Maria i Josep, la mula i l bou. I això sense oblidar les entranyables figures del caganer i el pixaner.   

Aquest Betlem serà inaugurat diumenge 8 de desembre, dia de la Puríssima, com és tradicional. L’obertura tindrà lloc a les 19 hores, i anirà a càrrec del primer tinent d’alcalde i regidor de Tradicions de l’Ajuntament, Pasqual Batalla, que molt amablement ha acceptat la nostra invitació.

A partir d’eixe dia, i fins el dia de Reis, el Betlem restarà obert, els dies feiners, per la vesprada, de les 17:30 a les 20:30, i els dies de festa, dissabtes i diumenges, incloent-hi Nadal, Cap d’Any i Reis, pel matí, de les 11:30 a les 13.30. Dissabte 21 el Betlem restarà tancat, per poder assistir a Castelló als actes commemoratius del 81 aniversari de les Normes de Castelló, i també restarà tancat les vesprades dels dies 24 i 31 de desembre.  

Pel que fa als centres escolars, podeu concertar les vostres visites, en horari escolar, telefonant-nos al 964242947 (matins) o al 964537242 (vesprades), o bé al 617745373. Recordeu que ens heu de facilitar el mòbil del professor que se n’encarrega, i també la recomanació que us fem tots els anys, que no escolliu tots els darrers dies de classe, perquè us podeu trobar que l’horari està ja ocupat, i també que, cas de pluja o mal temps, no podreu després ja triar una nova data”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any