La indignació es multiplica a València

  • Fabra respon amb to desafiador · Milers de manifestants omplen la plaça de la Mare de Déu · Noves concentracions convocades als actes prevists a l'agenda del president

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tancament de RTVV ha encès encara més els ànims dels valencians. Ahir es va viure a València una altra jornada de protestes marcades per una indignació creixent. I l’agenda d’avui de Fabra no ha parat de circular a les xarxes socials per a continuar les protestes en tots els actes públics en què participi.

El president, Alberto Fabra, tornà a ser escridassat i hi hagué incidents al Centre de Turisme, al passeig de l’Albereda: a l’entrada, enmig dels crits i d’empentes, un dels membres de seguretat del president va sacsejar una periodista i la va fer caure a terra. Podeu veure l’incident en aquest vídeo publicat per Las Provincias:

Després de l’acte, els manifestants van impedir que el cotxe en què marxava Fabra avancés, i va haver de fer marxa enrere per poder sortir:

Fabra va respondre amb un to desafiador. ‘Continuaré anant a tots els actes i fent la mateixa agenda que he fet fins ara; si algú em vol acompanyar que ho faça’, va dir, en referència als manifestants que havien blocat el seu cotxe.

L’amenaça de Fabra en delatava un nerviosisme justificat: s’espera que en els actes públics d’avui hi torni a haver concentracions de protesta. A les 11.00 el president serà a Xàtiva, acompanyat de la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, per a inaugurar la rehabilitació del claustre de Sant Domènec. I a les 13.15 tots dos seran a València, al Palau de les Arts, en el congrés ‘El futuro español’. A més, hi ha convocada una nova concentració demà davant el Palau de la Generalitat, a les 12.19, l’hora exacta en què es va tancar l’emissió de Canal 9 divendres passat.

L’Associació de Víctimes del Metro omple la plaça de la Mare de Déu

A més, com cada dia 3 de mes, ahir l’Associació de Víctimes del Metro de València va tornar a concentrar-se a la plaça de la Mare de Déu de València en record de les víctimes de l’accident i com a protesta, una vegada més, per la manca d’una investigació sobre les causes de la tragèdia. En un clima de molta tensió, la plaça s’omplí de gom a gom amb crits de ‘Fabra dimissió’. A més de les pancartes habituals que recorden que no hi ha hagut encara cap responsable de l’accident, també n’hi havia contra el tancament de Canal 9.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any