Obrint Pas i Rafel Sena, premis Miquelet d’Honor d’enguany

  • Rafael Company s'endú el Joan Coromines d'investigació i Vicent Ribes, l'Enric Soler i Godes d'experiències pedagògiques a l'escola

VilaWeb
Redacció
01.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Societat Coral el Micalet va celebrar ahir la 26a edició del lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet. Els guanyadors han sigut Rafael Company, que amb ‘Cartografia, edeologia i poder. La Mediterrània nord-occidental i els mapes etnogràfics del ‘Touring Club’ italià (1927-1940)’ va rebre el Joan Coromines d’investigació; i Vicent Ribes i Albert, director del CEIP El Castell d’Almoïnes (la Safor), que amb el treball ‘Art i educació’ va guanyar el premi Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques a l’escola.

La vetlada literària va començar amb l’actuació de folk de Mara Aranda, i va continuar amb el parlament d’obertura de la gala a càrrec de la periodista i ex-treballadora de RTVV, Amàlia Garrigós. En pujar a l’escenari del Teatre Micalet, tota la sala es va posar dempeus i amb un llarg aplaudiment va retre homenatge als treballadors que han defensat RTVV i que han lluitat per una televisió pública, de qualitat, plural, veraç i en valencià.

Seguidament es va fer el lliurament de dues beques d’estudis musicals, una atorgada pels ex-alumnes de l’Institut Obrer de València que va ser per a Hernán Pinto Fortea, estudiant de quart curs d’ensenyament elemental de piano; i una altra que atorga la Fundació Teodulfo Lagunero i que li ha ser concedida a Elba Camisa Vicente, estudiant de sisè curs d’ensenyament professional de piano. I a continuació, el president de la SC el Micalet, Tonetxo Pardinyas, va fer el lliurament dels premis Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola i el Joan Coromines d’investigació.  

La vetlada va arribar als tradicionals i prestigiosos Miquelets d’Honor que enguany han rebut, com a defensors de la llengua i la cultura del País Valencià, el grup de rock Obrint Pas, com a Miquelet d’Honor col·lectiu; i l’editor Rafel Sena i Guzman, com a Miquelet d’Honor individual. A la cerimònia de lliurament dels Premis Miquelet i Miquelets d’Honor 2013, Tonetxo Pardinyas va destacar la participació i col·laboració de la Universitat de València, d’Edicions 96 i de la Fundació Teodulfo Lagunero, que participa als premis i també a la beca d’estudis musicals. Col·laboració que permet oferir estos premis i ‘continuar treballant per la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, a traves del gaudi, de la investigació i de l’ensenyament’.

En la seua intervenció adreçada als Miquets d’Honor 2013, Obrint Pas (col·lectiu) i Rafel Sena i Guzman (individual), Pardinyas va destacar el ‘gran contrast entre els mèrits de Rafa i Obrint Pas. Un contrast necessari perquè continuem avançant en el nostre dia a dia com a poble per aconseguir definitivament el nostre redreçament nacional i com a país. És el que marca la projecció pública, de cara a l’exterior d’Obrint Pas, i el treball callat de persones com Rafa Sena. Tot poble és la suma del treball de totes les persones que el composen. Només així sobreviu’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any