La Trobada per la Unitat Popular esdevé una àgora dels moviments socials

  • Un miler de persones van participar en la jornada d'ahir juntament amb els tres diputats de la CUP i el sindicalista andalús Diego Cañamero

VilaWeb
Redacció
01.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vint assemblees temàtiques i tres grans debats estratègics sobre el futur estat català van servir ahir a la Trobada per la Unitat Popular que es va fer a l’Institut La Llauna de Badalona per convertir-se en una àgora de moviments socials de tot el país. Més d’un miler d’assistents de diverses iniciatives polítiques, culturals, sindicals, veïnals, etc, van participar durant tot el dia en el debats proposats.

Les aules de l’institut es van convertir en assemblees per debatre aspectes com territori, joventut, solidaritat internacional, llengua, cultura, antipatriarcal, drets col·lectius i drets socials. A la tarda tres grans assemblees van abordar els següents debats: elaborar un full de ruta per a la independència compartit per moviments socials, entitats i organitzacions amb voluntat transformadora i rupturista; definir les bases d’un nou model de societat, quines estructures i quin model social, econòmic i cultural haurien de ser discutides en la creació d’un nou estat; com articular les lluites, el contrapoder i la lluita institucional per a un procés de transformació social radical.

Amb el suport de la CUP, la trobada va ser organitzada per diverses personalitats i representants de diversos moviments socials i sindicals, com Benet Salellas, Eva Fernández, Sergi Saladié, Gabriela Serra, Xavi Sarrià, Julià de Jòdar, Marta Serra, Ricard Vilaregut, Gerardo Pisarello i Jordi Martí Font.

Entre els participants de la trobada hi ha hagut un nombrós grup de regidors de la CUP, de les Candidatures Alternatives del Vallès, els tres diputats de la CUP-AE David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet i el sindicalista andalús Diego Cañamero.

La jornada va finalitzar amb una assemblea general per a posar en comú els debats de tot el dia i es va fixar la necessitat de repetir de forma periòdica aquest espai de la trobada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any