Segona jornada del Gran Recapte d’Aliments per a recollir tres mil tones de menjar

  • El Banc dels Aliments recull prioritàriament llet, oli, llegums i conserves de peix als mercats i supermercats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Gran Recapte d’Aliments, organitzat pel Banc dels Aliments, va arrencar ahir a tot Catalunya, tot i que el tret de sortida simbòlic es va fer al mercat de Santa Caterina de Barcelona. Enguany, la intenció és recollir unes tres mil tones de menjar, principalment llet, oli, llegums i conserves de peix, aliments més difícils d’aconseguir per altres vies. Hi ha milers de voluntaris repartits per centenars de mercats i supermercats de tot Catalunya també avui per a fer arribar, a partir de la setmana que ve, els aliments als més necessitats.

Ahir, els voluntaris es van posar les armilles blaves del Banc dels Aliments i es van situar als accessos del mercat i al costat del supermercat, a l’interior de Santa Caterina. Alguns altres voluntaris van repartir bosses de plàstic entre els clients perquè hi posessin els aliments que volguessin donar solidàriament.

Antoni Sansalvadó, president del Banc dels Aliments, explica que es demanen aliments amb alt valor nutritiu i que es conservin bé, com ara llegums, oli i llaunes de conserves, a més de llet. Sansalvadó, en declaracions a l’ACN, es mostra satisfet pel nombre de voluntaris, cosa que ha permès de ser present en molts punts de recollida.

Sansalvadó agraeix als mitjans de comunicació haver conscienciat la ciutadania que cada vegada hi ha més pobresa, però també és conscient que a vegades falta saber com ajudar a reduir la pobresa. Per això, els dos dies del Gran Recapte ‘són una de les ocasions que té la ciutadania’ per a ajudar. El Banc dels Aliments recull menjar tot l’any procedent de donacions on-line, de les empreses agroalimentàries i de distribució, i de la Unió Europea, però ‘avui és el dia de tota la ciutadania’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any