Activistes del SEPC ocupen la seu d’UPyD a Barcelona

  • Per protestar contra el processament de cinc estudiants que van boicotar Rosa Díez a la UAB

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena d’activistes del sindicat SEPC van ocupar ahir a la tarda la seu d’UPyD, a la Gran Via, 437 de Barcelona, entre Aribau i Muntaner, hi van desplegar una pancarta i van cridar proclames reivindicatives. Denunciaven el procés penal contra cinc estudiants pel boicot a una visita de Rosa Díez a la Universitat Autònoma de Barcelona, el març del 2010. Emmarcaven l’acció en la campanya ‘Defensar la llengua no és cap delicte.’

A Twitter, el SEPC va dir que havien arribat els mossos i va fer una crida perquè més activistes anessin a donar-los suport a la seu d’UPyD.

A les 17.15, els mossos van rebre l’avís de l’ocupació per part d’uns 25 joves o 30 i hi van enviar unitats de seguretat ciutadana. Segons la policia de Catalunya, els joves van acceptar d’abandonar la seu d’UPyD després de parlar amb els agents. La identificació dels activistes –per a fer les diligències protocol·làries– va fer que els joves anessin abandonant l’edifici a poc a poc. La policia va dir que no hi havia hagut agressions ni danys materials en aquesta acció reivindicativa, que es va fer en una seu amb les portes obertes en horari d’atenció.

En un comunicat, el sindicat va explicar que cinc estudiants havien estat encausats pels delictes següents: ‘Delicte de provocació a l’odi i a la violència contra grups i associacions, delicte per a impedir el legítim ús de les llibertats de reunió o manifestació, delicte de coaccions i delicte de desordres públics.’ També van explicar que es demanaven sis anys i mig de presó i una multa per als encausats.

Per això, denunciaven: ‘El moviment espanyolista del qual forma part UPyD i Rosa Díez utilitza l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi d’enfrontar i crispar la ciutadania.’ I afegien: ‘L’acte realitzat a la UAB formava part d’aquesta campanya de crispació i no tenia cap mena de rigor acadèmic, més enllà de la propaganda electoral espanyolista. Les autoritats de la universitat davant de l’intent de provocació d’UPyD havien d’haver-los denegat el permís.’ I acabaven així: ‘Aquesta causa torna a palesar que la justícia espanyola persegueix descaradament els activistes independentistes i que resta al servei de l’espanyolisme més ranci i recalcitrant.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any