Espanyols d’origen defensen la independència, en un nou vídeo de l’ANC

  • 'Catalunya mestissa!' reivindica la pluralitat de la societat catalana amb el testimoni d'un seguit d'independentistes

VilaWeb
Redacció
25.11.2013 - 15:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat avui el vídeo ‘Catalunya mestissa!’, que recull el testimoni de ciutadans que defensen la independència i, alhora, reivindiquen el mestissatge com a element fonamental de la societat catalana. Una societat, recorda l’ANC, ‘amb arrels també andaluses i de més zones de l’estat espanyol’.

Fet en col·laboració amb la plataforma Altres Andalusos, els testimonis que apareixen en el vídeo reivindiquen la validesa de totes les formes de viure la catalanitat i la pluralitat de la població catalana actual. Defensen una independència social que faci justícia a les generacions que entre els anys quaranta i setanta van immigrar de diverses zones de l’estat espanyol per treballar i per cercar una vida millor. ‘Demanen la independència d’una Catalunya orgullosa de la seva història social, que recordi que la lluita per la llibertat i per la justícia és un patrimoni nacional viu i compartit’, diu l’ANC.

L’Assemblea també explica que tenien previst de publicar el vídeo a començament de l’estiu però que finalment es va ajornar perquè no coincidís amb unes altres campanyes. Diversos musics catalans han cedit obres seves per a aquesta campanya. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any