Milers de manifestants a tot el país contra les retallades als serveis públics

  • Són convocades avui i demà pels principals sindicats i algunes plataformes socials

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats de Comissions Obreres (Catalunya, País Valencià i Illes) i la UGT (Catalunya, País Valencià i Illes), al costat d’unes quantes plataformes socials, són al darrere de la convocatòria de nombroses manifestacions aquest cap de setmana contra les retallades i ‘en defensa del sector públic, les pensions i les persones’. Avui se n’han fet a Alacant, Castelló de la Plana, Eivissa, Lleida, Maó, Palma, Tarragona i València, i demà a migdia a Barcelona i Girona.

La més multitudinària ha estat la de València, on unes deu mil persones, segons els organitzadors, han recorregut el centre de la ciutat. La marxa ha començat poc després de les sis a la plaça de Sant Agustí amb una pancarta amb el lema ‘Utilitza la teua força, canviem les coses’, portada pels secretaris generals de Comissions i UGT al País Valencià, Francisco Molina i Conrado Hernández, al costat de més dirigents sindicals i representants socials.

Plataformes de defensa de la sanitat, l’educació i els serveis públics, afectats per les hipoteques i els desnonaments, a més de col·lectius d’ajuda a la dependència s’han sumat a la manifestació, que s’ha acabat a la plaça d’Amèrica. També hi havia un nombrós grup de treballadors de Radiotelevisió Valenciana, rere la pancarta ‘RTVV no es tanca’.

Dues mil a Lleida

Unes dues mil persones, segons l’organització, han participat en la manifestació convocada a Lleida per entitats que formen les ‘marees ciutadanes’, entre les quals hi ha el col·lectiu Lleida Social, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els sindicats Comissions Obreres i UGT i grups de jubilats i de treballadors afectats per expedients de regulació d’ocupació a empreses del terrritori. La protesta ha començat a les sis a la plaça de Ricard Vinyes i s’ha acabat a la plaça de la Pau, davant la subdelegació del govern espanyol.

Barcelona i Girona, demà

La plataforma Prou Retallades, integrada pels principals sindicats catalans i moviments socials, ha convocat per la seva banda les dues marxes de demà a migdia (a Barcelona sortirà del passeig de Gràcia amb Diagonal i a Girona, de la plaça de la Independència), en protesta contra la política de retallades dels governs, la desocupació, l’augment de la pobresa i la desigualtat social, com també la reforma de les pensions. 

Malgrat aquestes mobilitzacions, els sindicats no tanquen la porta a una vaga general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any