Un govern contra un poble

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vegada més, la Generalitat del País Valencià ha actuat contra els valencians i les valencianes. Del Govern Valencià esperàvem la defensa de la nostra llengua i de la nostra cultura. Com també esperàvem la defensa dels treballadors, dels malalts dependents, de les bandes de música, dels xiquets que no tenen una beca menjador, dels llauradors, dels estudiants que continuen en aules prefabricades, dels aturats…

Del Govern Valencià esperàvem una fermesa en la defensa d’un nou finançament que Madrid i el sr. Rajoy ens neguen, malgrat l’ofegament econòmic que patim els valencians.

Però una vegada més, la Generalitat ha actuat contra el País Valencià, ara tancant RTVV. És veritat que, sobretot Canal 9, no ha estat un clar referent en la defensa de la nostra llengua i en la defensa de la pluralitat, la transparència i independència informativa. Però també és veritat que els bons professionals que té RTVV s’han vist pressionats i coaccionats fins a l’extrem pels directius de RTVV.

Programes nefastos com Tómbola, expressió de la banalitat i de la frivolitat i exemple de la televisió escombraria, pel·lícules en castellà, tertúlies amb els representants més espanyolistes i més de dreta, no presagiaven una bona televisió per al nostre País.
 
Malgrat els bons professionals, RTVV va anar perdent interès, a causa de la distància, cada vegada més gran, que l’ens va establir respecte a la societat valenciana, amb un baix índex d’audiència. Però sobretot, RTVV es va distanciar del poble per la manipulació contínua, infame i interessada per part del PP. Censures, prohibicions i mentides han anat teixint, al llarg dels anys, RTVV.

Després que la Generalitat, d’una manera infame i vergonyosa, ens haja prohibit als valencians veure TV3, ara el Govern Valencià també liquida RTVV, una finestra que, en mans dels bons professionals, sense coaccions ni prohibicions per part del PP, podria ser una bona televisió. I és que amb l’excusa de la crisi estan destrossant el País. Un País que volien construir amb Terres Mítiques, Fórmula 1, Copes d’Amèrica, aeroport de Castelló, màsters de Golf, Ciudad de la Luz…

Com ha dit l’amic Josep Albinyana, estan desmuntant la Generalitat amb un objectiu ben clar: destruir el País. Assimilar-nos a Castella i espanyolitzar-nos del tot, com ha dit ben clarament el ministre Wert i com està fent a les Illes el Sr. Bauzá.

Ara cal que els valencians sapiguem defendre RTVV i exigir-ne permanència, lliure del control del PP, així com també la immediata recepció de TV3.

Per no perdre les nostres arrels. Per tal de continuar sent valencians. Per defendre els treballadors de RTVV. Per defendre la llibertat d’expressió i la llibertat del País Valencià. Per defendre la llibertat dels valencians i de les valencianes. I per defendre una RTVV plural, lliure, transparent i en valencià, allunyada de censures, mentides i manipulacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any