Els batlles mallorquins del PP fan pinya i avalen el decret de llengües de Bauzá

  • L'Assemblea de Batlles no ha donat finalment suport als docents, que avui tornen a fer vaga

VilaWeb
Redacció
08.11.2013 - 14:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Batlles de Mallorca no ha donat suport als docents en la seva lluita contra el decret de tractament integrat de llengües (TIL). La moció a favor de l’escola pública debatuda avui no ha comptat finalment amb prou vots per ser aprovada: 23 batlles han votat a favor i 31 en contra. 

Els vots en contra han estat els dels batlles del PP, que han tancat files amb el president Bauzá. Amb una sola excepció, la de la batllessa d’Alcúdia, Coloma Terrassa, que ha votat en coherència amb allò que ja va votar al seu ple municipial. Altres batlles del PP que en els respectius plens van pronunciar-se contra el TIL avui hi han donat suport. També hi ha hagut dues absències destacades entre els batlles del PP, la dels de Pollença i Alaró, que en els seus municipis, on governen amb majoria absoluta, havien votat contra el decret de llengües. 

Un miler de mestres i professors s’havia concentrat davant la seu on avui es reunien els batlles per donar suport als batlles que ja han votat en contra del TIL i alhora demanar a la resta que també ho facin. Ho han fet enmig d’una nova jornada de vaga convocada per l’Assemblea de Docents. 

Nova vaga 

La comunitat educativa de les Illes ha tornat a fer vaga contra el decret de tractament integrat de llengües. Fa unes setmanes que van decidir de suspendre la vaga indefinida, però mantenir la protesta, amb una actitud de desobediència i també amb vagues en dies assenyalats. L’Assemblea de Docents diu que els motius de la protesta continuen vigents i que des que es va interrompre la vaga indefinida la situació no únicament no ha millorat sinó que ha empitjorat.

Els docents denuncien que les negociacions resten encallades perquè la conselleria es nega a considerar la possibilitat de valorar la suspensió del TIL i vol negociar-ne la implantació. A més, afegeixen, ‘no han fet cap gest d’acostament per a arribar a acords en la resta de punts’, com ara el dels complements tutorials o les ajudes de menjador. ‘Ens sobren les raons i no ens manca el coratge’, és el lema de la vaga d’avui.

La lluita també continua en la desobediència civil. En la darrera campanya de l’assemblea es fa una crida a clavar un cop de porta al decret. ‘Volem més i millor ensenyament de l’anglès. Volem continuar garantint que els nostres alumnes sàpiguen i aprenguin la llengua pròpia d’aquestes Illes, que és el català. Volem que es mantenguin els bons resultats de llengua castellana, com passava fins ara amb els anteriors projectes lingüístics’, diuen en un vídeo viral que crida a la desobediència i la insubmissió: ‘Per la qualitat de l’educació i la cohesió social, no apliquis el TIL.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any