Amb cara de… fava?

VilaWeb
Gaspar Conejero
28.10.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si vostè és jubilat –com jo–, i un any li diuen que li han pujat la pensió i finalment cobra menys diners al mes que l’any anterior; si li posen ‘copago’ en els medicaments. Si després anuncien una reforma en la qual les pensions ja no es revaloritzaran segons l’IPC, i li fan una pujada d’un 0’25% que li fa perdre un 1’5% de poder adquisitiu anual i damunt li diuen que no és una retallada, que realment és un estalvi. Segurament se li quedarà cara de fava.

Si vostè és pare d’uns xiquets als qui han retirat la beca de menjador; o la dels llibres. O el seu fill no pot seguir en els estudis superiors a pesar d’haver aprovat perquè la seua nota no li permet tindre beca; i després escoltar al ministre d’educació senyor Wert, tot un provocador, dir que ‘este gobierno es el que más ha invertido en becas’. O si vosté és mestre, pare d’alumne o alumne, i amb tot el que està passant en l’educació, és dels que s’ha adherit a la vaga que vol fer tot el sector, i escolta al senyor Wert –ai, el senyor Wert!– dir que ‘esta es una huelga política’. Segurament se li quedarà cara de fava. Clar que és política: és contra la seua política!

Si vosté s’ha vist immers en un ERO, i l’han tirat al carrer amb una indemnització insignificant, i després de dos anys sense trobar un nou treball li han retirat la prestació. O aplicant-li els nous criteris de la reforma laboral li han baixat el sou; i escolta la ministra Bàñez dir que ‘gracias a la reforma laboral se está combatiendo el paro’ –quasi sis milions d’aturats. Segurament se li quedarà cara de fava.

Si finalment, amb el que està passant amb la corrupció, el partit que ens governa esborra les memòries dels ordinadors i les secretàries han tirat les agendes de visites; i comprova que els seus principals dirigents perden la memòria davant del jutge. I per una altra banda, alguns mebres del principal partit de l’oposició estan en els jutjats, per uns ERO que fan ‘molta pudor’; i a més es fa públic que el Banco de Santander ha contractat Rodrigo Rato, un dels respossables de la fallida de BANKIA; amb tota seguretat haurà pensat que estem en el país de ‘pandereta’ que ens descriu Berlanga. Li haurà desaparegut la cara de fava, i directament estarà convençut que este no és un país seriós. I que definitivament no té solució i tenim el que ens mereixem.

Per cert, de sempre, el que diu mentides, no és que falte a la veritat, es que és directament un mentider. Siga qui siga.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any