La consulta podria durar una setmana

  • El vot presencial es concentraria el cap de setmana i la resta de dies es podria votar per internet · Costarà uns 15 milions d'euros

VilaWeb
ACN
10.10.2013 - 13:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català calcula que la consulta costarà uns 15 milions d’euros, segons fonts de l’executiu català citades per l’ACN. Una xifra que s’inclourà en els pressupostos del 2014 i que preveu, entre més, la compra d’urnes. La xifra suposa aproximadament la meitat del cost d’unes eleccions al parlament, que és d’uns 25 milions. Per la consulta es calcula que es necessitarà un quart de les 8.300 urnes que s’utilitzen en unes eleccions, tenint en compte que Governació treballa perquè es pugui votar durant tota una setmana. El cap de setmana el vot seria presencial, mentre que la resta de dies els ciutadans podrien emetre el seu vot a través d’internet.

Segons que explicava El Punt Avui fa uns dies, el principal motiu de fer la consulta presencial durant dos dies és optimitzar recursos tècnics i humans i facilitar amb més garanties el dret de vot. El govern també considera que d’aquesta manera es minimitza el risc d’incidents. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any