Els gustos nazis del batlle de Callosa de Segura a Facebook

  • Pérez Trigueros té subscripció a una pàgina de la División Azul i a una altra que propugna una guerra oberta contra l'independentisme

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.10.2013 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Callosa de Segura, Francisco Javier Pérez Trigueros (PP), és molt actiu a Facebook. La seva incontinència verbal (i gràfica) en aquesta xarxa social ha causat més d’un escàndol: va anomenar ‘merdes’ els catalans i va suggerir una intervenció militar a Gibraltar que va escandalitzar la premsa britànica. Fent un cop d’ull al Facebook de Pérez Trigueros es pot comprovar que està subscrit a moltes pàgines: en la categoria de ‘gustos’ del seu perfil es palesa el seu fervor patriòtic, catòlic i pel seu partit, el PP, però criden l’atenció un parell de pàgines: la de la División Azul i una altra que propugna una guerra oberta a Catalunya contra l’independentisme.

A més de la simpatia per una pàgina sobre els combatents de l’exèrcit nazi a l’estat espanyol, a Pérez Trigueros li agrada també una pàgina de Facebook anomenada ‘Quiero una España si independentistas, si no quieres te largas‘. En aquesta pàgina, s’hi han arribat a escriure coses com aquesta: ‘El conflicte civil a Catalunya és ja imminent, demanen i declaren la guerra a Espanya i a tot espanyol. Menys referèndums i a les armes, s’ho mereixen per provocadors, tant de bo esclati una altra guerra civil, aquesta vegada contra el separatisme, no hi ha diàleg possible, només bombes i més bombes al damunt dels seus immunds caps’.

Vestigis franquistes al poble

Pérez Trigueros manté un munt de vestigis franquistes al poble. Per exemple, encara hi ha un carrer amb el nom de Carrero Blanco i una avinguda amb el nom de Primo de Rivera, a més d’un col·legi públic amb aquest mateix nom. També n’hi ha un amb el nom de Joaquín García-Morato, aviador de l’exèrcit franquista, i un altre amb el de Ramiro Ledesma, un dels ideòlegs del falangisme espanyol i admirador de Hitler.

I encara més. Pérez Trigueros no ha fet gens de cabal de les concentracions de protesta que hi ha hagut contra el manteniment d’un monument franquista que hi ha al costat de l’església, a la plaça de l’ajuntament. És una gran creu blanca amb els noms d’aquells qui van lluitar amb el bàndol franquista durant la guerra del 1936-39.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any