Llibertat per a catorze detinguts del moviment basc Herrira

  • Els altres quatre, en presó sota fiança · A tots ells el jutge els manté els càrrecs d'enaltiment del terrorisme, integració i finançament de banda armada

VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Catorze dels divuit detinguts del moviment Herrira, l’entitat de suport als drets dels presos bascos, van ser deixats en llibertat ahir després d’una llarga jornada de compareixences a l’audiència espanyola. El jutge Eloy Velasco va decretar presó sota fiança de vint mil euros per als altres quatre detinguts en l’ofensiva de dilluns a Hernani, Bilbao, Vitòria i Pamplona. Ahir foren conduïts a la presó de Soto del Real, segons que informava el diari Naiz.info. El jutge els manté a tots els càrrecs d’enaltiment del terrorisme, integració i finançament de banda armada.

El jutge va ordenar de suspendre totes les activitats d’Herrira durant dos anys, prorrogables. El Ministeri d’Interior espanyol diu que Herrira és l’organització ‘pròxima a ETA amb més capacitat de mobilització i activació social’ i considera que des que es va crear ha assumit ‘els objectius, l’estructura, les funcions, mètodes i procediments de finançament, iconografia i entramat comunicatiu que duien a terme Gestores Pro Amnistia – Askatasuna’.

La guàrdia civil va desplegar un dispositiu molt gran, amb vehicles tot terreny i furgonetes i desenes d’agents. A més de les detencions i del tancament de les seus, l’audiència espanyola també va fer tancar 32 perfils de Twitter, 125 de Facebook i 38 webs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any