L’ambaixador espanyol a Andorra, partidari d’un referèndum a Catalunya

  • Albert Moreno defensa una consulta dins la legalitat

VilaWeb
Redacció
30.09.2013 - 11:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Albert Moreno, ambaixador d’Espanya a Andorra, defensa que a Catalunya es faci un referèndum sobre la independència, ‘sempre dins de la legalitat’, i que se n’accepti el resultat: ‘Si no, no seríem demòcrates’, diu en una entrevista al Diari d’Andorra, en què cita la sentència del Tribunal Constitucional contra l’estatut com una de les causes de l’augment de l’independentisme. 

Federalista declarat, apunta a la modificació de la constitució espanyola per tal d’avançar cap a un estat federal, però admet que ‘quan es radicalitzen els conflictes, la gent moderada té menys pes’. I admet que, en la situació actual, s’ha de poder fer una consulta legal. ‘Haurem d’acceptar el resultat, si no no seríem demòcrates. Jo votaré en contra, però si hi ha una majoria important s’ha d’acceptar. En aquests processos tu no pots demanar una majoria del 50,1%, és un canvi massa gran per dividir així la gent’, i apunta que ‘un 65% amb una participació àmplia seria un resultat legitimat’.

També considera que és fals que Catalunya tingués més benestar després d’independentitzar-se, però que en la situació de crisi econòmica entén ‘que hi hagi gent que s’ho cregui’. I conclou: ‘La independència de Catalunya no solucionarà cap problema dels que tenen els catalans. Si algú m’ho demostra potser em faré independentista.’ 


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any