Almunia amenaça amb una Catalunya fora de la Unió Europea en cas d’independència

  • El vice-president de la Comissió Europea insta el govern espanyol i la Generalitat a parlar 'cara a cara i amb el cap fred' enlloc de fer-ho per carta

VilaWeb
Redacció
16.09.2013 - 11:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, s’ha mostrat aquest dilluns contundent sobre el futur de Catalunya a la Unió si s’independitza d’Espanya. ‘La part segregada no és membre de la Unió Europea’, ha amenaçat.

En una conferència al Cidob sota el títol ‘L’aposta per Europa’, Almunia ha dit que sent una gran l’estimació que sent per Catalunya, i ha instat els governs català i espanyol a tractar el futur polític de Caralunya ‘en una taula cara a cara i amb el cap fred’ en comptes de per carta.

Cap menció a la negociació del cas escocès

El conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, que ha acudit com a oient a l’acte, ha dit a la premsa que les declaracions d’Almunia són una ‘lectura jurídica’ estricta, però hi ha casos on s’està negociant, com l’escocès, i no creu que acabi amb Escòcia fora de la Unió. Almunia no ha fet cap referència al cas d’Escòcia.

Almunia també ha explicat que veu amb ‘molta preocupació’ el procés sobiranista de Catalunya, especialment ‘després de llegir les cartes’ que han intercanviat els presidents català i espanyol, Artur Mas i Mariano Rajoy, sobre la possibilitat d’una consulta sobre la independència. Almunia ha apuntat que el conflicte també genera preocupació en diverses instàncies de la Unió Europea i ha demanat als dos presidents que busquin ‘vies per canalitzar’ la situació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any