Margallo també convoca l’ambaixadora de Lituània pel suport a l’autodeterminació de Catalunya

  • Ja va convocar el de Letònia per la disposició de reconèixer una Catalunya independent

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
15.09.2013 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, també ha convocat aquest dilluns l’ambaixadora de Lituània, Audra Plepyté, per les declaracions a l’ACN del seu primer ministre sobre el procés català. El lituà Algirdas Butkevicius, que actualment ostenta la presidència de torn de la Unió Europea, va defensar que cada país ‘ha de trobar el seu propi camí’ i té ‘dret a l’autodeterminació’. L’ambaixadora de Lituània se suma així a l’ambaixador de Letònia, Janis Echemanis, que també haurà de donar explicacions a Margallo i al secretari d’Estat per a la Unió Europea, Iñigo Méndez de Vigo, de les opinions sobre el procés català que també va fer el primer ministre letó, Vladis Dombrovskis.

Dombrovskis assegurava en una entrevista amb l’ACN que el govern espanyol hauria de ‘mirar opcions sobre com abordar’ el clam independentista a Catalunya. Arran de la Via Catalana de l’Onze de Setembre, el líder bàltic defensava que els catalans estan ‘enviant un missatge molt poderós’ i que era necessari ‘prestar-hi atenció’. Preguntat sobre si Letònia reconeixeria una Catalunya independent, el mandatari conservador responia: ‘Si hi ha legitimitat en el procés diria, teòricament parlant, per què no?’.

Segons fonts del Ministeri, l’ambaixadora lituana, Audra Plepyté, ha estat citada a les 9.30 mentre que l’ambaixador letó, Janis Echemanis, a les 12.30 hores. Es tracta d’una iniciativa personal de Margallo que vol que els diplomàtics de Lituània i Letònia aclareixin el context i les raons que donen per justificar les seves manifestacions. Segons les mateixes fonts, Margallo recordarà als ambaixadors les normes d’ingrés a la UE i el marc constitucional espanyol.

Informació relacionada:

La Via Catalana obre el reconeixement internacional per a Catalunya

El primer ministre de Lituània sobre Catalunya: ‘Cada país té el dret d’autodeterminació’

Margallo convoca l’ambaixador de Letònia per la disposició a reconèixer una Catalunya independent

El Consell de Diplomàcia català diu que el suport de Letònia i Lituània demostra el pragmatisme internacional

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any