ERC defensa que la partida per a la consulta també beneficiarà els contraris a la independència

  • El PP vol impedir als jutjats que el govern compri urnes per la consulta · ICV troba 'curiós' que s'inclogui la partida sense tenir pressupost

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
31.08.2013 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha considerat obvi que el govern reservi una partida pressupostària en el pressupost de 2014 per garantir els recursos per la celebració de la consulta. Bosch ha replicat a Alicia Sánchez-Camacho, que ha amenaçat amb emprendre accions legals per evitar-ho, recordant-li que la consulta també es fa perquè voti ella i els seus correligionaris. ‘Per tant, seran doners que beneficiaran a aquells que no volen la independència perquè es podran expressar lliurement en contra d’aquesta’, ha declarat el diputat republicà. Bosch ha tret importància a les ‘amenaces i prohibicions’ del PP perquè, segons ell, no impediran la celebració de la consulta.

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit estudiarà accions legals per impedir que el govern inclogui una partida pressupostària en els comptes del 2014 per preparar la consulta, però també per exigir responsabilitats si finalment acaba sent així. En una entrevista a l’ACN, Sánchez-Camacho ha carregat contra el govern per estar dedicant ‘els diners dels impostos dels catalans que diu que no té en una consulta il·legal’, i més quan retalla en partides socials, ha dit. Ha avisat que aquest anunci ‘condiciona i afecta clarament’ la rèplica de Mariano Rajoy a la carta d’Artur Mas, perquè el Govern ha demostrat que ‘no li interessa ni la resposta ni la legalitat’.

‘Les declaracions d’Ortega demostren que la carta a Rajoy és un tràmit i que no tenien voluntat de negociar ni de dialogar, perquè el govern ja està treballant per una consulta il·legal sense haver escoltat el govern espanyol’, ha constatat la popular. Al seu parer, el fet que el govern ja treballi en una partida pressupostària per a la consulta demostra que actuarà al marge de la legalitat i que només va enviar la carta ‘per justificar-se i de cara a la galeria’.

De fet, ha advertit que aquest anunci influirà en la resposta de Rajoy a Mas, perquè el president espanyol comprovarà que ‘al govern no li interessa la resposta ni la legalitat i que ja està actuant al marge del govern d’Espanya i de la llei’.

ICV ho troba ‘curiós’

El diputat i president d’ICV a les comarques gironines, Marc Vidal, no ha dubtat en carregar contra la partida pressupostària per preparar la consulta. Segons Vidal, es tracta d’un ‘estirabot’ i espera que el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ho expliqui en seu parlamentària. ‘És curiós que després d’un any sense pressupostos hi hagi conselleries que diguin quines són les partides quan encara no s’ha explicat als diputats en què es gastarà els diners el govern’, ha ressaltat. D’altra banda, el diputat assegura que l’amenaça de Sánchez-Camacho d’emprendre accions legals per la partida pressupostària és ‘una cortina de fum d’aquells que no tenen res a dir’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any