Els Castellers de Vilafranca fan la millor actuació de la història dels castells

  • Aconsegueixen descarregar el tercer castell de deu de la història (3 de 10), després de la fita assolida pels Minyons el 1998 i el 2002

VilaWeb
Redacció
30.08.2013 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Castellers de Vilafranca han aconseguit domar la seva bèstia negra, el tres de deu amb folre i manilles, un castell que fins ara havien carregat unes quantes vegades però que mai no havien pogut descarregar. Avui, per Sant Fèlix, a la plaça de la Vila, ho han fet, amb una gran fermesa i seguretat. És el tercer cop a la història que es descarrega aquest castell, després de les dues vegades que ho havien aconseguit els Minyons de Terrassa els anys 1998 i 2002.

Els Castellers de Vilafranca han protagonitzat la millor diada castellera de la història. Els Verds s’han superat i han aconseguit descarregar per Sant Fèlix l’esperat tres de deu amb folre i manilles, una construcció que ja havien anunciat que seria la seva màxima potencialitat per aquesta jornada. En aquesta diada s’han portat a plaça vuit castells de gamma extra.

Els Verds han descarregat quatre castells de gamma extra en aquesta jornada. A la primera ronda han aixecat un imponent quatre de nou amb folre i agulla. A la segona han assolit el seu anhelat tres de deu amb folre i manilles i a la tercera han descarregat un quatre de nou sense folre. Per acabar de rematar la jornada, els de Vilafranca han aixecat un pilar de nou amb folre i manilles, que han aconseguit descarregar.

És la tercera vegada a la història que una colla castellera aconsegueix descarregar el tres de deu amb folre i manilles. Fins ara només ho havien aconseguit dues vegades els Minyons de Terrassa. Els verds l’havien carregat en set ocasions però mai l’havien aconseguit descarregar. A més, mai hi havia hagut una diada de Sant Fèlix amb castells iguals o superiors al quatre de nou amb folre.

La Colla Joves Xiquets de Valls també ha aconseguit descarregar els seus tres castells que ha exhibit per Sant Fèlix. Els vallencs, que no havien avançat amb gaire detall les seves intencions per aquest 30 d’agost, han començat amb un tres de nou amb folre. A la segona ronda han aixecat el seu castell de gamma extra més espectacular, la ‘super catedral’, un cinc de nou amb folre. Finalment han tancat la jornada amb un quatre de nou amb folre.

Per la seva part, els Minyons de Terrassa només han aconseguit descarregar el tres de nou amb folre de la segona ronda. Abans havien intentat la torre de nou amb folre i manilles, que només l’han carregat i, finalment, han fet llenya en el seu quatre de nou amb folre.

La Colla Vella Xiquets de Valls ha ofert a la plaça de la Vila de Vilafranca dos castells de gamma extra que només ha pogut carregar. D’entrada, ha descarregat sense problemes el tres de nou amb folre. En la segona ronda ha aixecat la torre de nou amb folre i manilles però només l’ha pogut carregar. També ha construït un quatre de nou amb folre i, finalment, ha punxat en el pilar de vuit amb folre i manilles.

La jornada castellera, que ha durat tres hores i mitja, ha acabat amb els pilars de comiat de la Joves de Valls i els Minyons de Terrassa i catalogant-se com la millor actuació de la història dels castells. En total s’han portat a plaça vuit castells de gamma extra i els Castellers de Vilafranca han superat la que fins avui era considerada la millor diada, la de Tots Sants del 2012.

A continuació podeu veure una selecció d’imatges de la diada castellera de Sant Fèlix penjades a Instagram:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any