Cinc-cents excursionistes omplen d’estelades la Pica d’Estats

  • En un acte organitzat per l'ANC del Pallars Sobirà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al cim de la Pica d’Estats s’hi ha trobat una expedició de cinc-centes persones disposada a defensar la independència a 3.143 metres d’altura, organitzada per l’ANC del Pallars Sobirà. L’activitat ha començat a les deu del matí i s’ha tingut enllestida cap a migdia. La quota per a pujar a la pica, entre vint euros i vint-i-cinc, incloïa una samarreta commemorativa, un sopar, l’assegurança i el servei de taxis fins a l’aparcament del peu de la muntanya. 

Un paquet ben complet per a fer el cim on, ara fa trenta anys, el president Pujol va batre el rècord de l’expedició més nombrosa que arribava al sostre més alt i carregat de simbolisme del Principat.

El portal PallarsDigital té una completa galeria fotogràfica de la cadena.

El Pedraforca ja es va omplir d’estelades fa unes setmanes

El Pedraforca ja es va omplir l’11 d’agost d’estelades i crits d’independència. Desenes de persones van participar de l’assaig de cadena humana organitzat per l’ANC de Saldes. A les 10 del matí, els participants es van trobar a l’enforcadura carregats d’estelades, després d’un ascens d’un nivell de dificultat entre mitjà i alt.

Ascensió simultània amb estelades en quatre-cents cims com a preludi de la diada

Pujar amb banderes estelades als cims de tota la geografia catalana és la iniciativa que un grup de joves promou per al diumenge 8 de setembre amb l’objectiu ‘d’escalfar motors’ de cara a la diada de l’Onze de Setembre. Dos dels impulsors del projecte Estelades al cim, Xavier Clotet i Oriol Ríos, han explicat a l’ACN que amb aquesta ascensió volen reivindicar les muntanyes en el mapa de les aspiracions pel dret de decidir a partir d’un tàndem que ja fa dècades que es mou: el sentiment de país i l’excursionisme. La idea és que els participants comparteixin les fotografies dels cims a la web del projecte i a la xarxa i també albirar, amb els tradicionals binocles, les altres estelades.

Són un grup d’amics a qui els agrada anar a la muntanya, la majoria dels quals es van conèixer a la facultat de física, on ara es doctoren. Tres són de Manresa i també hi ha representació, en l’anomenat col·lectiu Estelades al cim, d’uns altres pobles i ciutats de Catalunya, com Barcelona, Reus, Sant Llorenç Savall i Albesa. ‘La idea va sorgir quan estàvem d’excursió i debatíem sobre la situació actual de Catalunya’, recorda un dels impulsors, Oriol Ríos. ‘La Via Catalana passarà l’Onze de Setembre per tot el litoral català. I ho entenem perfectament. Però vam trobar a faltar en aquest mapa els cims més emblemàtics del país i totes les muntanyes del territori’, afirma Xavier Clotet. L’objectiu és ‘escalfar motors de cara a la diada de l’Onze de Setembre i reivindicar l’estat propi i la independència de Catalunya’, rebla Ríos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any