Apologia nazi en una cursa de braus a Madrid

  • Antifeixistes del País Valencià en difonen la fotografia a Twitter · López Tena lamenta que a l'apologia del nazisme no sigui delicte a Espanya · L'ajuntament del poble expressa refús, però no suspèn l'acte

VilaWeb
Redacció
14.08.2013 - 18:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les xarxes socials s’han fet ressò avui de l’enorme pancarta nazi que ha protagonitzat una cursa de braus al poble de Pinto, molt proper a Madrid, que aquests dies celebra la festa major. En la pancarta s’hi podia llegir el text ‘Aldof Hitler tenia raó’, acompanyat d’una esvàstica. L’espectacle de braus s’ha fet, sencer, amb aquesta pintada. Antifeixistes del País Valencià han difós la imatge a Twitter.

Poc després, el dirigent de Solidaritat Alfons López Tena també ha piulat la imatge, en un piulet en anglès i amb mencions específiques al primer ministre britànic David Cameron i al ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardor. López Tena els diu: ‘Homantge a Hitler, avui a Espanya.’

En piulets posteriors López Tena especifica que la foto és feta a Pinto i que ‘l’apologia del nazisme a ‘#Espbwana’ no és delicte, només l’apologia del genocidi. Fiscals no actuen, jutges absolen. López Tena ha fet servir les etiquetes #SpainIsPain, “CalIndependènciaUrgent i #Espbwana.

L’Ajuntament de Pinto ha condemnat la pancarta, però no l’ha feta pintar fins que no s’ha acabat l’espectacle. Vegeu les piulades de la batllessa de Pinto, Miriam Rabaneda, del PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any