Més de tres mil independentistes s’enllacen entre Folgueroles i Vic

  • Aquest cap de setmana també s'han fet assajos de la Via Catalana a Tarragona i al Pedraforca

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre 3.000 i 3.500 persones, segons l’organització, van enllaçar ahir Folgueroles i Vic en l’assaig de cadena humana per la independència més llarg que s’ha fet fins ara. Amb el lema ‘En defensa pròpia‘, els participants van ocupar uns quatre quilòmetres de recorregut, tres menys dels que l’organització havia previst. Amb tot, el coordinador de l’ANC d’Osona, Jordi Ponsa, valorava molt positivament l’assaig. ‘L’hem feta grossa. Ara el més important és que el moviment no s’adormi, i que l’Onze de Setembre el plat i el sofà no guanyin la batalla.’ L’acte també va ser un homenatge a Jacint Verdaguer.

Així, la cadena va passar per alguns dels espais vitals més lligats amb el poeta Jacint Verdaguer. Començant a la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles i fent via cap a Vic per la carretera. A la capital osonenca, els participants van encerclar el monument del poeta i van enllaçar fins a la carretera de Roda. 

Per aconseguir de fer el recorregut sencer feien falta més de 4.000 persones, però no es va assolir la xifra esperada i hi va haver punts on faltava gent. Durant tota la cadena humana es van sentir reiteradament crits a favor de la independència i el Cant dels Segadors.

El vice-president de l’ANC, Jaume Marfany, considera que això ha de servir per ‘no abaixar la guàrdia’, i va recordar que, com va passar ahir, encara hi ha punts on falta que s’inscrigui gent per poder completar el recorregut de la Via Catalana de l’Onze de Setembre. Amb tot, va dir que encara quedava un mes i es va mostrar convençut que finalment hi hauria gent ‘per fer una cadena o dues’.

El Pedraforca s’omple d’estelades

A la mateixa hora que milers d’independentistes recorrien Osona, el Pedraforca també s’omplia d’estelades i crits d’independència. Allà, desenes de persones van participar en l’assaig de cadena humana organitzat per l’ANC de Saldes. Es van trobar a mig matí a l’enforcadura, després d’un ascens d’un nivell de dificultat entre mitjà i alt, van desplegar les banderes i tot seguit es van agafar les mans fent una cadena d’uns 175 metres que va arribar fins al cim.

Aquest cap de setmana hi ha hagut uns quants assajos més de la Via Catalana, com el de Tarragona, on un miler i mig de persones van unir dissabte al vespre el Pla de la Seu i la plaça de la Font. Un assaig que l’ANC de Tarragona va qualificar de gran èxit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any