Navarro repta els crítics del PSC a enfrontar-se amb ell en un congrés

  • El primer secretari del partit assumeix que alguns dels díscols podrien participar a la Via Catalana

VilaWeb
Rafa Garrido – ACN
09.08.2013 - 09:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pere Navarro, primer secretari del PSC, repta els crítics del seu partit. En una entrevista a l’ACN, ha esperonat els díscols amb la direcció del partit, i especialment aquells que tenen més rellevància mediàtica, a enfrontar-se amb ell en un congrés o un consell nacional. ‘Que portin la seva proposta diferent pel partit i la confrontarem democràticament’, diu. A més, retreu que tot i que han aparegut diverses plataformes internes de crítics, ‘són sempre els mateixos que canvien el nom’. Navarro també té assumit que ‘és possible’ que alguns dels crítics participin a la Via Catalana cap a la Independència, on el PSC no hi serà. 

‘Si tenen una proposta diferent pel partit, que les expressin en el congrés o el consell nacional vinents, que es debati i que es pugui confrontar democràticament’. Amb aquestes declaracions a l’ACN, Navarro ha reptat els crítics del partit a enfrontar-se directament amb ell i la seva cúpula perquè la militància del PSC aposti per una via o una altra. 

I és que el dirigent del PSC creu que aquesta és la millor manera de contrastar les idees que hi ha per enfocar el partit. ‘No els demano res que jo no hagi fet. Jo de vegades m’he quedat en minoria al llarg de la meva militància al partit’, ha explicat Navarro, convidant els díscols a ‘fer el mateix’ i sotmetre al dictamen general dels socialistes les seves propostes.

En aquest sentit, ha considerat ‘curiós’ que alguns dels més crítics amb la direcció tinguin ‘un relleu mediàtic molt important’, però en canvi, als òrgans interns del PSC, ‘on s’expressa la democràcia del partit’, la militància acabi donant suports molt majoritaris a la cúpula actual i les seves polítiques. ‘Per tant, el conjunt del partit té una línia molt clara, que és la que defensem.’

També ha retret de nou que alguns dels crítics més visibles ‘havien tingut responsabilitats al partit i no van fer en el seu moment el que ara prediquen’. A més, dubta de la seva capacitat real d’adhesió entre les bases del PSC. ‘És veritat que hi ha determinats grups crítics, però sempre són els mateixos que van canviant el nom de les plataformes’, i troba que ‘és legítim que expressin opinions crítiques amb la direcció, però també que defensin la línia general quan el partit s’ha expressat democràticament’. ‘Això seria bo pel partit i per la societat catalana’, ha sentenciat.

D’una altra banda, Pere Navarro ha descartat que el PSC participi com a partit a la Via Catalana que Òmnium i l’ANC preparen per a l’Onze de Setembre. ‘Jo crec que en aquestes condicions, el partit no es pot involucrar en una activitat que serveix per dividir-nos’, ha dit. Tot i això, té assumit que alguns dels crítics hi participaran, i per això diu que ‘és possible que alguns companys que estan a favor d’una consulta, com ho estic jo, diguin que es pot participar a la cadena humana, que no s’ha de deixar el carrer només per ells’. Amb tot, ha volgut recordar-los que ‘el Concert per la Llibertat era per la independència”‘ malgrat haver estat convocat amb el dretdea decidir com a rerefons argumental. Per això que, tot i que no preveu cap sanció si hi van, considera que els socialistes no tenen cabuda a la Via Catalana. ‘Si volen fer una cadena, que no dissimulin, que diguin que és per la independència i que la gent que hi vagi sàpiga a què va’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any