Compromís denuncia les xifres del ‘saqueig’ de la sanitat valenciana

  • La coalició exigeix una comissió d’investigació sobre la privatització de les ressonàncies magnètiques

VilaWeb
Redacció
02.08.2013 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Sabies que els governs de Zaplana i de Camps van atorgar les concessions a empreses afins al PP amb un negoci total de 767.000.000 euros?’ Així encapçala la Coalició Compromís una pàgina on exposa les xifres del ‘saqueig’ de la sanitat valenciana, en la qual també es diu que la gestió pública del servei de ressonàncies magnètiques, privatitzat pel PP, estalviaria cada any 16.765.700 euros. Aquesta última xifra també es calcula en forma de comptador, que s’activa quan l’usuari entra a la pàgina.

Les dades provenen d’una auditoria de la Sindicatura de Comptes, que conclou que amb la gestió pública directa de les ressonàncies magnètiques es podria obtenir aquest estalvi: ‘Amb aquests diners es podrien construir tres centres de salut nous i equipats’, afirma Compromís.

Tot i l’opinió contrària d’experts i de professionals de la radiologia, l’any 2000 el president Eduardo Zaplana va privatitzar les ressonàncies magnètiques amb una despesa de 270 milions d’euros. El 2008 Francisco Camps va prorrogar la concessió amb una adjudicació de 497,1 milions, fins el 2018. Una de les empreses beneficiàries, afegeix la coalició, va ser Inscanner SL, fundada per l’ex-diputat del PP Luís Concepción.

Per tot plegat, Compromís exigeix una comissió d’investigació que determini ‘els responsables d’aquest saqueig de les arques i la sanitat públiques’. La petició ja s’ha registrat a les Corts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any