Munar passa la primera nit a la presó

  • L'Audiència de Palma considera que hi ha risc de fuga i no li ofereix de pagar una fiança · Ha estat condemnada a sis anys de presó pel cas Can Domenge

VilaWeb
VilaWeb
ACN
25.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de Palma a ordenar ahir que Maria Antònia Munar ingressés immediatament a la presó sense fiança. L’ex-presidenta del Consell Insular de Mallorca i del parlament balear fou condemnada abans-d’ahir a sis anys de presó i quinze d’inhabilitació. Ahir el jutge va prendre la decisió d’empresonar-la de seguida perquè va considerar que hi havia risc de fuga. A més, la sala segona de l’Audiència impedeix que Munar exerceixi qualsevol càrrec públic durant deu anys més pel seu paper com a inductora i cooperadora necessària del delicte de prevaricació. La condemna és pels delictes de frau a l’administració i revelació de secrets pel cas de Can Domenge, relacionat amb la venda irregular d’uns terrenys a Palma.

A banda, Munar podria ser condemnada a cinc anys i mig més de presó pel cas Maquillatge, però el Tribunal Suprem encara està pendent de resoldre’n el recurs.

La sentència també condemna Miquel Nadal, ex-vice-president del consell, a quatre anys de presó i inhabilitació durant dinou anys pels delictes de grau a l’administració i revelació de secrets. L’Audiència de Palma els ha imposat íntegrament les condemnes que demanava la fiscalia.

D’una altra banda, l’audiència ha condemnat l’ex-conseller de Territori i ex-president d’Unió Mallorquina, Bartomeu Vicens, a vuit mesos de presó i vuit anys d’inhabilitació per a exercir càrrec públic, pels delictes de frau a l’administració i revelació de secrets, a més de tres anys més d’inhabilitació per un delicte de prevaricació. 

L’empresari Roman Sanahuja ha rebut la pena d’un any de presó per frau a l’administració i l’ús d’informació confidencial i una inhabilitació de quatre anys; l’ex-conseller d’Economia Miquel Àngel Flaquer ha estat condemnat a un any de presó i set d’inhabilitació; i l’advocat Santiago Fiol, a un any i mig de presó i set d’inhabilitació per a qualsevol càrrec públic.

A més, l’audiència declara nuls els expedients de contractació de la finca de Can Domenge i deixa sense efecte l’escriptura de compra-venda formalitzada el 19 de juliol de 2006.

El cas Can Domenge tracta sobre les irregularitats en la venda d’aquests solars per part del Consell de Mallorca per la meitat del valor que tenia al mercat. El procediment, el va engegar l’empresa Núnez i Navarro, que va oferir seixanta milions pel solar, que finalment es va adjudicar a una altra empresa, Sacresa i Ferrà Tur, per la meitat del preu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any