Francesc Romeu, disposat a ser candidat del PSPV a la Generalitat

  • Anuncia la intenció de presentar-se a les primàries · Rivalitzarà amb la candidatura de Ximo Puig

VilaWeb
Redacció
21.07.2013 - 19:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-secretari i portaveu del PSPV-PSOE, Francesc Romeu, ha confirmat que es presentaria a les primàries dels socialistes valencians per a elegir candidat a la presidència de la Generalitat, i que disputaria el cap de llista a Ximo Puig. Romeu considera que el partit ha de menester una persona que sigui ‘una garantia d’èxit electoral i una referència de canvi generacional per posar punt i final al PP’. En una entrevista a Europa Press, ha dit que oferiria ‘una nova manera de veure la política’.

‘Així com vam escollir qui vam entendre que era el millor secretari general en el congrés d’Alacant –en referència a Ximo Puig–, ara toca elegir el qui entenguem que siga el millor candidat a la Generalitat’, ha dit. Romeu ha posat èmfasi en la necessitat que les primàries siguin ‘obertes’. I ha afegit que el PSPV vol canviar la llei electoral perquè les primàries siguin obligatòries a tots els partits.

Respecte d’un possible avançament de les primàries, ha dit que volia que es fessin com més aviat millor: ‘La gent ha de poder tenir la referència del candidat i saber què diu.’

Romeu creu que en el pitjor moment del PP, el PSOE ha de maldar per mantenir el desgast i la denúncia permanent.  ‘El PP és incapaç d’estar ni un minut més al capdavant dels interessos dels espanyols ni dels valencians’, ha dit.

Pacte amb Compromís i EUPV?

Quant a la proposta de Compromís d’obrir les primàries a tots els valencians més grans de setze anys, creu que no hi hauria cap inconvenient a acceptar un model com aquest en el PSPV.

Sobre un possible pacte post-electoral amb Compromís i el PSPV, Romeu, diu: ‘No necessitarem aquest tripartit, perquè el PP es va enfonsant.’ I ha remarcat que el seu objectiu és que el PSPV guanyi les eleccions. Amb tot, ha volgut aclarir que s’avindria a arribar-hi a acords encara que tingués majoria absoluta. Tant Compromís com EUPV –ha dit– ‘són forces amb les quals tenim moltes coses en comú’.

En cas que no atenyés la majoria necessària, ha dir que cercarien tots els acords necessaris per a posar punt final al PP, tot i que no a qualsevol preu.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any