Els municipis sobiranistes gallecs també s’associen

  • La Irmandade Municipal Nacionalista e Galeguista neix amb divuit batlles del BNG, CxG i Anova

VilaWeb
Redacció
16.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Seguint les experiències basca i catalana, una vintena de municipis governats pel Bloc Nacionalista Gallec (BNG), Compromiso por Galicia (CxG) i Anova, a més d’alguns independents, acaben de presentar una nova plataforma de tasca conjunta. Es diu Irmandade Municipal Nacionalista e Galeguista (IMNG) i de moment en formen part els batlles de divuit municipis. L’objectiu, amb tot, és que s’hi uneixin molts més responsables i ex-dirigents municipals sobiranistes.

La IMNG, presidida pel batlle de Castrelo de Miño, Xurxo Rodríguez, vol ésser una eina útil per a compartir models de gestió del dia a dia entre els seus membres i, alhora, per a reivindicar la identitat nacional gallega: des de la promoció de la llengua i la cultura fins a la reivindicació del patrimoni cultural del país, passant pels trets d’identitat, la memòria històrica de Galícia i la transparència en la gestió dels interessos generals. En última instància, la nova plataforma vol ampliar la base social del nacionalisme.

La Irmandade es va començar a gestar ara fa un any i s’ha convertit en la primera gran iniciativa unitària després del procés de divisió del nacionalisme gallec i de les escissions recents del BNG.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any