Cop d’efecte dels catalanistes del PSC

  • Creen Agrupament Socialista de Catalunya · Avisen que si la direcció deriva cap a l'espanyolisme i la dependència del PSOE s'organitzaran al marge del partit

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un sector de catalanistes del PSC va presentar ahir públicament l’Agrupament Socialista de Catalunya. Entre els impulsors hi ha dirigents i militants destacats com ara Àngel Ros, Marina Geli, Antoni Castells, Maria Badia, Daniel Font, Joan Manuel del Pozo i Joaquim Nadal. Ahir van fer la presentació als Caputxins de Sarrià del Fòrum Cívic, un corrent d’opinió que volen que porti a la creació d’una organització estable dins el PSC. Volen redreçar-ne el rumb i apartar-lo de l’espanyolisme i de la dependència del PSOE. Si la direcció de Pere Navarro no s’hi avingués, l’Agrupació Socialista podria actuar des de fora del partit, com un nou partit socialista.

Amb l’auditori ple a vessar, recuperant una estètica i una senyera dels mítings del PSC dels anys 70 i amb una llibertat absoluta perquè tots els participants diguessin allò que volguessin, els impulsors del Fòrum Cívic van constituir l’Agrupació Socialista de Catalunya. Alhora, un document de bases de la plataforma titulat ‘Agrupem-nos, companyes i companys‘ va ser el pal de paller de l’acte i de les primeres intervencions. Entre els assistents, hi havia dos membres de l’executiva actual, Joan Ignasi Elena i Fabian Mohedano, a més de l’ex-consellera Montserrat Tura, l’ex-diputada i ex-secretària del govern Laia Bonet, i l’ex-ministre Joan Majó.

Abans de començar l’acte, Marina Geli, ex-consellera i membre de la direcció del partit, va destacar que l’Agrupament se sentia ‘profundament vinculat al PSC de la seva fundació, al PSC plural’, i per això volia ajudar a eixamplar el partit dins i fora. ‘Som un corrent de pensament majoritari a fora que necessita fer xarxa, però no som un moviment contra ningú –va dir Geli–. No som el reducte catalanista que no és útil. […] Som una part del pensament socialista que vol eixamplar, i per nosaltres el dret de decidir és indestriable de tot allò que ens fa patir avui; per això tenim vocació de refer la utilitat del socialisme amb tota l’autocrítica.’ Geli va manifestar la voluntat de continuar en l’executiva del partit.

Daniel Font, ex-diputat i membre destacat del sector catalanista, va manifestar que l’Agrupament pretenia fer tant com pogués per començar una recuperació ‘franca i clara del socialisme català i de l’esquerra de vocació majoritària’. Va ser ell qui més apel·là a la cúpula del PSC. Va dir que volia que se’n sortís i que el corrent s’oferia a la direcció per contribuir a la represa. ‘Esperem que el diàleg sigui fructífer i hi hagi respecte a la pluralitat’, va demanar.

Àngel Ros, batlle de Lleida, diputat i membre de l’executiva, va remarcar la importància de fer del PSC el partit majoritari de la Catalunya progressista. ‘Els ciutadans volen tendir cap a una equitat fiscal, un respecte nacional i l’exercici del dret de decidir. Aquests tres elements que volem que tinguin forma de reforma constitucional respondrien als anhels de la majoria de catalans’, va sentenciar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any