El Bloc d’Ontinyent ha de pagar 15.000 euros per la demanda de Carlos Fabra

  • Per haver usat la imatge de l'ex-president de la Diputació de Castelló en paperetes de la rifa de Reis de 2011

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.06.2013 - 17:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat número 6 de Castelló va dictaminar el 2011 que el Bloc d’Ontinyent havia de pagar a l’ex-president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, els guanys aconseguits en la venda de les paperetes del sorteig de la rifa Reis en què apareixia una fotografia del polític amb la frase ‘La loteria que sempre toca’. Fabra va demandar el BNV per una suposada intromissió en el seu dret a la pròpia imatge, per la qual cosa demanava una indemnització de 30.000 euros. La sentència va fixar la quantitat en 3.000 euros.

Aquella sentència es va recórrer, però ara s’ha ratificat de manera que el Bloc Nacionalista Valencià ha de pagar un total de prop de 15.000 euros per la indemnització marcada pel jutge i pels costos del procediment.

El Síndic de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha participat aquest divendres en una roda de premsa, acompanyat de Joan Gilabert, portaveu comarcal, i de Josep Francés, portaveu del Bloc-Compromís del col·lectiu d’Ontinyent. Francés ha destacat que des de la formació ‘acatem però no compartim la sentència’, ressaltant que es perseguia ‘la crítica política d’un personatge públic’, i ha lamentat que siga justament Carlos Fabra ‘qui s’ha convertit en la imatge de la corrupció’ la persona que ‘implore el dret a la pròpia imatge per a intimidar la crítica política’. A més, ha insistit a remarcar que Compromís seguirà denunciant els casos de corrupció.

Per a Enric Morera ‘cal fer les valoracions polítiques corresponents’ i continuar confiant en la justícia especialment ara que ‘coneixem l’empresonament de Bárcenas i la data del judici a Fabra’. El 2 d’octubre començarà un judici a Carlos Fabra, a qui la Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó, 10 d’inhabilitació i una multa de 2,3 milions d’euros. Amb tot, ha remarcat la diferent celritat amb què s’ha tractat la demanda de Fabra i els casos que l’afecten personalment.  

El portaveu comarcal, Joan Gilabert, ha explicat que per a fer front a la sentència, la formació recorrerà a les aportacions de militants i simpatitzants, i que engegarà una campanya per a recollir fons. Morera ha confirmat que serà una campanya d’àmbit de País Valencià, que inclourà una iniciativa a través del micromecenatge a Verkami i un concert.

La rifa de Reis

El Bloc d’Ontinyent va estampar la cara de l’ex-president de la Diputació de Castelló i ex-president del PP provincial, Carlos Fabra, als bitllets de la rifa de Reis de 2011, quan encara ocupava els càrrecs. Al bitllet, hi havia la fotografia en blanc i negre de Fabra, acompanyada del logo del Bloc i de la Coalició Compromís, amb el lema ‘La loteria que sempre toca’. La participació, de dos números, costava quatre euros. Es dóna el cas que Fabra va guanyar 268.000 euros jugant a la loteria entre el 2000 i el 2004, i el 2008 en va guanyar dos milions, justament a la rifa de Reis.

Segons l’informe pericial dels inspectors d’hisenda que investigaven Fabra per presumptes casos de frau fiscal, el president de la Diputació de Castelló va ingressar 113.000 euros l’any 2000, procedents de l’Organisme de Loteries i Apostes de l’Estat (ONLAE); l’any següent en va ingressar 103.000; el 2002, 29.000, i el 2004, 23.000. Finalment, el 2008 va guanyar dos milions a la rifa de Reis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any