Lluís Llach: ‘Donem temps als polítics, però nosaltres no ens aturem’

  • Entrevista a Lluís Llach · 'El Concert per la Independència serà una acta notarial sota els estels', diu, per documentar la força del procés

VilaWeb
Redacció
28.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Tinguem paciència, donem temps als polítics, però no ens aturem’, diu Lluís Llach, parlant del paper capdavanter que ha pres la societat civil en el procés sobiranista. Un paper, confessa, que ha estat essencial per a decidir de participar en el Concert per la Llibertat. ‘Ara que els ciutadans hem après a tenir el protagonisme, no l’hem de deixar i hem de continuar marcant la direcció’, diu Llach en aquesta entrevista a VilaWeb.

Llach es declara ‘afalagat i violent a la vegada’ pel fet que el concert sigui, en bona part, un tribut a les seves cançons. De fet, pràcticament tota la segona part anirà dedicat al repertori de Llach i a recordar el recital de l’any 1985, també al Camp Nou. ‘El poc poder que jo pugui tenir el vull posar al servei del procés’, diu Llach, que explica que quan Muriel Casals i Carme Forcadell el van visitar a casa seva per explicar-li la idea del concert, va sentir l’obligació de dir que sí.

Pel que fa a la importància del concert, Llach considera que no serà cap punt d’inflexió perquè ‘el punt d’inflexió del procés ja l’hem passat, però servirà per a documentar-ho’. ‘El concert serà una acta notarial sota els estels’, diu, com tants d’altres, però molt important i emotiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any