El PSC vincula la baixada de CiU al CEO al debat sobiranista

  • Collboni confia que la proposta 'de suma i acord amb Espanya' del PSC aturarà la caiguda dels socialistes

VilaWeb
ACN
20.06.2013 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha centrat la valoració del resultat de l’enquesta del CEO en la caiguda de suport electoral a CiU i la pujada d’ERC. Pel socialista, el sondeig ‘confirma una tendència’ provocada després que ‘el Govern de CiU hagi fixat un debat que divideix la societat catalana i fragmenta el mapa polític català’. Segons Collboni, això també ‘incrementa la sensació de bloqueig polític i ingovernabilitat del país’. ‘Això passa factura a les enquestes, i desafortunadament no veiem que en el mig termini es pugui millorar’, ha conclòs el portaveu del PSC.

D’altra banda, Collboni ha assenyalar a ERC com la gran beneficiada d’aquesta ‘situació de bloqueig polític’ que asseguren que reflecteix l’enquesta del CEO. ‘ERC és qui dicta les prioritats sense tenir el desgast d’estar al Govern’, ha argumentat el portaveu socialista. 

Malgrat tot això, Collboni no ha pogut evitar valorar la caiguda del resultat del seu partit al sondeig, que marca que passaria dels 20 diputats actuals a tenir-se 16. Des del PSC esperen invertir aquesta tendència ‘seguint fent una proposta de suma, d’acord, de construcció d’un camí per arribar a un nou pacte amb Espanya i, sobretot, per situar les prioritats de la política en el que la gent considera que són els problemes més immediats’. I és que Collboni assegura que l’enquesta demostra que hi ha ‘un desencaix’ entre el que els ciutadans consideren part dels problemes més importants i quotidians, com l’atur o la crisi, i el que el Govern marca com a principal preocupació quan parla de ‘l’agenda sobiranista’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any